Professioneel uw bril schoonmaken

Binnen 1-5 werkdagen
Bij u (thuis) bezorgd
Gratis* proefreiniging
Alléén bij ultrasoon.com
Altijd de scherpste prijs
Direct contact met de fabrikant

Uw bril schoonmaken zoals de opticiens dat doen? Bij ultrasoon.com kunt u terecht voor vrijblijvend advies en de beste prijs! Wij denken graag actief met u mee, zodat u de beste keuze kunt maken.

Met onze ultrasoonreiniger kunt u uw bril schoonmaken zoals de opticien dat doen. Een ultrasoonreiniger komt overal waar een ultrasoon vloeistof kan komen, dus ook op pekken waar u zelf met de hand moeilijk bij komt of misschien niet direct aan denkt. Met behulp van de ultrasone techniek verdwijn vuil als sneeuw voor zon en wordt uw bril perfect schoon gemaakt zonder risico op schade, bijvoorbeeld aan de dure glazen. Het belangrijkste is het gebruik van de juiste ultrasoon reiniger in combinatie met Tickopur ultrasoon vloeistoffen, zodat u ook daadwerkelijk het gewenste resultaat zult bereiken.

Bril schoonmaken, hoe begint u?

  • U vult de ultrasoonreiniger voor twee derde deel met water, tot markeerstreep (U dient geen verwarming te gebruiken)
  • Na het vullen met (lauw) water voegt u tot een maximum van 5% ultrasoonmiddel toe (afhankelijk van het reinigingspreparaat dat u gebruikt)
  • Voor een optimale werking van de vloeistof, dient u het ultrasoon vloeistof enkele minuten te ontgassen.
  • Na het ontgassen kun u de bril in het bijgeleverde/bestelde mandje van de ultrasoonreiniger leggen.
    *Let op: zorg ervoor dat uw bril geheel onder de vloeistof ligt. De reinigingstijd is bij R33 enkele seconden tot max. 1 minuut, bij een ander ultrasoon middel kan dit 5 minuten zijn.
  • Na het reinigen haalt u de bril uit het ultrasoonreiniger, waarna u deze moet spoelen onder stromend water.
  • Het is belangrijk dat uw bril hierna goed gedroogd wordt met een doek of perslucht (hieraan geven wij de voorkeur).

PAS OP! Wanneer de coating op uw bril niet voldoende meer hecht of uw bril heeft een accent (gespoten streepje op de pootjes van uw bril), dan raden wij u aan om tijdens het reinigingsproces de reiniging regelmatig te controleren (om de paar seconde of minuten). Op deze manier kunt u controleren ov de ultrasone reiniging nog naar wens gaat. Wanneer het ultrasoonmidel achter de loszittende coating en uw bril kan komen bestaat het risico dat deze los raakt. Ook een verkeerd ultrasoonmiddel kan dit veroorzaken. Eventueel kunt u kiezen voor Tickopur R36, deze bevat geen tensiden.

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden met onze ultrasooon reinigers? Bekijk dan welke ultrasoonreiniger bij u past.

Ultrasoon middel voor bril schoonmaken

Bij het schoonmaken van uw bril is het belangrijk om de juiste reiniger en vloeistof te gebruiken. In veel gevallen wordt er gesproken dat de ultrasoon reiniger uw reiniging bepaald, wat natuurlijk waar is! Maar er wordt dan voorbij gegaan aan het belangrijkste punt, de vloeistof voor het schoonmaken van uw bril. Uw bril schoonmaken in zomaar een huis, tuin en keukenmiddeltje kan schade toe brengen aan de ultrasoon tank, uw glazen of aan het montuur. Wij raden dan ook ten alle tijden een vloeistof aan die ultrasoon geschikt is, zoals tickopur R33 of R36.

Voor deze reiniging (bril schoonmaken) kunt u gebruikmaken van kraan-(aanbevolen) of gedemineraliseerd water. De dosering van tickopur R33 bij het gebruik van kraanwater is 5%. Wanneer we uitgaan van een 1 liter ultrasoonreiniger is de verhouding als volgt: 5% = 50 ml Tickopur R33 + 950 ml kraanwater. Indien u gedemineraliseerd water gaat gebruiken, dan dient u de dosering te halveren.

Naar Tickopur ultrasoon vloeistof →

Ultrasoon reiniger voor bril schoonmaken

Wanneer u een professionele gebruiker (opticien) bent raden wij u een reinigingsbad van Sonorex of Branson aan. De Sonorex ultrasoon reinigers beschikken over een continustand en hebben over het algemeen meer ultrasoonvermogen dan goedkopere merken. Daarnaast zijn de machines van Sonorex en Branson beter geschikt voor intensief gebruik.

Wat wordt verstaan onder intensief gebruik is voor iedereeen verschillend, maar u zou kunnen zeggen dat we over intensief gebruik spreken als er meer dan 2 uur per dag wordt gereinigd. Ook in deze situatie blijft de genoemde 2 uur een indicatie, want er kunnen veel meer facetten van belang zijn. De levensduur van een ultrasoon reiniger wordt mede bepaald door het gebruikte reinigingsvloeistof en het onderhoud dat aan de ultrasoon reiniger wordt gepleegd.

Mocht u, om wat voor reden dan ook, geen Sonorex Digitec of Branson ultrasoon wensen, dan sluiten de “goedkopere” ultrasoonreinigers van Emag of GeneralSonic misschien wel bij u wensen aan. De frequentie bij de kleinere GeneralSonic modellen is 35 kHz ( GS2, GS3, GS4). De grotere modellen hebben een frequentie van 41 kHz.

Vraag direct een offerte aan en ontvang de beste prijs:

Geschreven door A.D. Jansen Zwolle B.V., op 10 januari 2017, in toepassingen en branche

A.D. Jansen Zwolle B.V. scoort een 8.9 op basis van 30+ reviewsDeze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat u de beste ervaring op onze website krijgt.Privacy-, cookieverklaring & Disclaimer