Tattoo instrumenten reinigen, hoe werkt het?

Binnen 1-5 werkdagen
Bij u (thuis) bezorgd
Gratis* proefreiniging
Alléén bij ultrasoon.com
Altijd de scherpste prijs
Direct contact met de fabrikant

Ultrasoon wordt veelal toegepast in de tattooshop om naalden, piercingtangen & tattoo instrumenten reinigen. Voor deze reiniging maken we gebruik van een medisch preparaat, namelijk Stammopur R. De dosering is 2%. Wanneer we uitgaan van een 1 liter ultrasoonbad is de verhouding als volgt 2% = 20 ml STAMMOPUR R + 980 ml kraanwater. Daarnaast is het belangrijk dat u de vloeistof in het ultrasoonbad laat ontgassen voor gebruik.

Afhankelijk van de grootte van uw ultrasoon bad is dit ca. 10-15 minuten. Voorwerpen na reiniging grondig afspoelen met water en geforceerd drogen. Controleer of de instrumenten schoon zijn en functioneren. Afhankelijk van de classificatie van een medische hulpmiddel kunt u aansluitend desinfecteren of steriliseren. De gebruiksoplossing moet bij zichtbare, grove verontreiniging direct, doch minimaal dagelijks worden vervangen. Let op! Geen instrumenten opsparen. Waar mogelijk direct na gebruik, instrument reiniging uitvoeren.

Reinigen van tattoo instrumenten

Voordat instrumenten gedesinfecteerd of gesteriliseerd kunnen worden moeten ze eerst in een ultrasone reiniger gereinigd worden. Dit is belangrijk omdat het ultrasoon reinigen ervoor zorgt dat aangekleefde vuil, bloed en wondvocht van de materialen worden af getrild. Om risicos op besmetting als gevolg van prikken te minimaliseren, is het beter niet handmatig te reinigen. Een ultrasoonbad verwijdert bovendien ook vuil op plaatsen die minder goed bereikbaar zijn.

Uw ultrasoonbad testen

Ultrasoonbaden nemen in de loop van de jaren iets in kracht af. Ze produceren minder belletjes, waardoor het schoonmaken minder goed verloopt en de materialen steeds langer in het bad moeten blijven. Om te controleren of de kwaliteit van het bad terug loopt en of de reiniging nog effectief is kunt u een folietest uitvoeren. Deze kunt u dan vergelijken met de folietest die u bij aanschaf van de unit heeft gemaakt. Een periodieke uitvoering van de folietest wordt sterk aangeraden, bijvoorbeeld maandelijks.

Naalden, piercingtangen & tattoo instrumenten reinigen

Ultrasoonreinigen is een vaak toegepaste methode bij het schoonmaken van naalden, dit gebeurd over het algemeen met een indirecte reinigingsmethode. Dit gebeurt door het gebruik maken van een gatendeksel waarin u een glasbeker met ring en reinigingsvloeistof plaatst. Dit voorkomt dat u steeds de hele ultrasoontank moet vullen met het juiste ultrasoonmiddel. In plaats van een hoeveelheid vloeistof van 2% van de tank, heeft u slechts een hoeveelheid van 2% van de glasbeker nodig. Tussen tank (2/3 deel gevuld) en glasbeker volstaat het gebruik van kraanwater met een 1% oplossing Tickopur TR3.

Keuze ultrasoonreiniger

Doordat er vaak meerdere malen per dag gereinigd wordt, kunt u het beste kiezen voor een digitale ultrasoon reiniger van het merk Sonorex of Branson. Deze ultrasoon reinigers zijn uitermate geschikt in een medische werkomgeving waar de ultrasoon intensief wordt gebruikt. Mocht u toch willen kiezen voor een goedkoper alternatief, dan is een unit van het merk Generalsonic of Emag te overwegen. De keuze voor een ultrasoonreinigers is afhankelijk van de grootte van de naalden. Wanneer u alleen uw naalden wilt gaan reinigen, dan kan dit al met een ultrasoonbad van ca. 2 tot 3 liter. U kunt dan het beste kiezen voor een accessoires pakket bestaande uit; een gatendeksel, glasbeker en inzetkorfje.

Enkele ultrasoon die vaak worden gebruikt ziet u hieronder:
- De GeneralSonic GS2
- De GeneralSonic GS3 of GeneralSonic GS4
- De GeneralSonic GS6

De keuze uit de professionele ultrasoonreinigers;
- Sonorex Digitec DT100H, 3,0 ltr.
- Sonorex Digitec DT102H, 3,0 ltr.
- Branson CPX2800H, 2,6 ltr.
- Branson CPX3800H, 5,5 ltr.

Vraag direct een offerte aan en ontvang de beste prijs:

Geschreven door A.D. Jansen Zwolle B.V., op 19 maart 2017, in toepassingen en branche

A.D. Jansen Zwolle B.V. scoort een 8.9 op basis van 30+ reviews

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat u de beste ervaring op onze website krijgt.Privacy-, cookieverklaring & Disclaimer