Zilveren munten schoonmaken, hoe?

Binnen 1-5 werkdagen
Bij u (thuis) bezorgd
Gratis* proefreiniging
Alléén bij ultrasoon.com
Altijd de scherpste prijs
Direct contact met de fabrikant

Zilveren munten kunnen na verloop van tijd zwart en dof worden. Gelukkig is het mogelijk om met onze ultrasoon reinigers de doffe glans nog te verwijderen, ook na een aantal jaren. Niet iedereen denkt het zelfde over het reigen van gevonden munten . Sommige verzamelaars zijn van mening dat een licht verkleurde munt meer een eigen karakter hebben dan een mooie schoon gemaakte munt. Het is belangrijk dat de munten worden gereigd via de juiste richtlijnen om te voorkomen dat de munt een onnatuurlijke kleur of glans krijgt. Het is met onze ultrasoon reinigers eenvoudig te doen en binnen enkele seconden tot minuten heeft u al een mooi resultaat.!

Doordat elke munt gemaakt kan zijn van een andere legering, is het mogelijk dat de ene verontreiniging alkalisch en de andere van zure aard is. Het is dus belangrijk om voor elk type munt de juiste ultrasoon vloeistof te gebruiken.

Geschikte ultrasoon reinigers voor munten schoonmaken

Ultrasoon reinigers hebben de meest optimale werking bij het gebruik van een ultrasoon vloeistof. Maar net zo belangrijk is de kracht en frequentie van de ultrasoon reiniger die u gaat gebruiken. Het reinigen van munten met een ultrasone reiniger is dus van verschillende factoren afhankelijk om tot het gewenste resultaat te komen.

Alle ultrasoon reinigers die door A.D. Jansen Zwolle B.V. worden aangeboden zijn geschikt voor lastige reinigingsvraagstukken, zoals het reinigen van munten. Wanneer u niet te veel wilt uit geven aan de aanschaf van een ultrasoon reiniger, dan kun u kiezen voor het merk Emag of GeneralSonic. Een nadeel van deze ultrasoon reinigers ten opzichte van de merken Sonorex en Branson is dat deze ultrasoon reinigers minder reinigingskracht hebben.

Wanner u toch graag een A-merk ultrasoonbad wenst kunt u het beste kiezen voor de Sonorex RK100H/RK102H of de Branson CPX1800H/M1800H. Deze ultrasoonbaden hebben een uitstekend ultrasoon vermogen, waarbij de Sonorex over een krachtige 35 kHz frequentie beschikt.

> Bekijk ons complete aanbod ultrasoonbaden

Ultrasoon vloeistof voor munten schoonmaken

Gevonden munten, met een ultrasoon reiniger, schoonmaken is eenvoudig , maar het kiezen van de juiste vloeistof is een stuk moeilijker. In de loop der jaren is er gebruik gemaakt van verschillende metaal soorten, welke allemaal om een unieke ultrasoon vloeistof vragen. Er zijn veel verschillende verontreinigen die de munten in de loop der jaren kunnen hebben aantast, denk hierbij aan: huidresten, oxidatie en andere verontreinigen.

Het is moeilijk om te zeggen welke ultrasoon vloeistof u het beste kunt gebruik bij het schoonmaken van munten, want er kunnen verschillende ultrasoon vloeistoffen geschikt zijn. Munten kunnen een vervuiling hebben van alkalisch -, maar ook van zure aard. Nadat de vervuiling op uw munt is vastgesteld, is het van belang om te achterhalen van welke legering de munt gemaakt is/kan zijn. In de loop der jaren zijn er verschillende legeringen gebruikt voor het maken van munten, waardoor het mogelijk is dat Tickopur R33 (universeel reiniger) niet de meest ideale oplossing is.

Als blijkt dat het gewenste resultaat niet is behaald, dan kunt u de reiniging nogmaals herhalen of kiezen voor een andere ultrasoon vloeistof. Mocht ook de tweede keer niet het gewenste resultaat zichtbaar worden, dan kun je hieruit constateren dat de gebruikte vloeistof niet de juiste keuze is. Let op! zorg ervoor de ultrasoon reiniger de juiste temperatuur heeft en voor gebruik is ontgast.

Waarschuwing!

Gebruik nooit koper- of zilverpoets en poets in geen geval te lang met een poetsdoek. Door te lang te poetsen krijgt de munt een onnatuurlijke kleur. Een ander veel voorkomend advies op forums is het poetsen met een nagel- of tandenborstel, maar dit raden wij af. Het kan namelijk onnatuurlijke krassen veroorzaken op uw gevonden munten..

Hoe kunt u de ultrasoon vloeistoffen gebruiken

Wij hanteren bij het schoonmaken van munten vier soorten ultrasoon vloeistof, zodat we voor elke legering en vervuiling iets tot onze beschikking hebben.

  • Tickopur R30 heeft, in deze situatie, de meest optimale werking bij een temperatuur van 20-25 graden Celsius. De pH waarde is 7.0
  • Tickopur R33 heeft, in deze situatie, de meest optimale werking bij een temperatuur van 50 graden Celsius. De pH waarde is 9.9
  • Tickopur RW77 heeft, in deze situatie, de meest optimale werking bij een temperatuur van 65 graden Celsius. De pH waarde is 9.9
  • Tickopur TR3 heeft, in deze situatie, de meest optimale werking bij een temperatuur van 50 graden Celsius. De pH waarde is 3.0

Afhankelijk van de legering, kunt u als eindbehandeling kiezen voor Tickopur J80U. Deze kant-en-klare ultrasoon vloeistof mag niet direct in de ultrasoontank gedaan worden, maar in een glasbeker (indirecte reiniging). Tickopur J810U is een deoxidant, waar bij een reiniging van ca. 30 seconden volstaat.

> Naar Tickopur ultrasoon vloeistof

Vraag direct een offerte aan en ontvang de beste prijs:

Geschreven door A.D. Jansen Zwolle B.V., op 10 januari 2017, in toepassingen en branche

A.D. Jansen Zwolle B.V. scoort een 8.9 op basis van 30+ reviews
Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat u de beste ervaring op onze website krijgt.Privacy-, cookieverklaring & Disclaimer