Scheepvaart ultrasoon, waarvoor te gebruiken?

Binnen 1-5 werkdagen
Bij u (thuis) bezorgd
Gratis* proefreiniging
Alléén bij ultrasoon.com
Altijd de scherpste prijs
Direct contact met de fabrikant

Scheepvaart ultrasoon kopen, maar wat doe en kan je er mee? A.D. Jansen Zwolle B.V. heeft al meer dan 30 jaar evaring op het gebied van ultrasoon techniek en legt het u graag uit. Voor het ultrasoon reinigen van warmetewisselaars, afhankelijk van het soor condesor of koeler, moeten de volgende stappen doorlopen worden:

  • Inspecteren van de objecten op eventuele schade
  • Afspuiten met een hogedrukspuit
  • Reinigen met behulp van ultrasoon
  • Spoelen met ultrasoon
  • Eventueel weer afspuiten met een hogedrukspuit

Olie- en luchtkoelers reinigen met ultrasoon

Uw luchtkoelers, cilinderkoppen en turbo-onderdelen reinigen gaat snel en grondig met behulp van de Sonorex Technik W65 of Sonorex Technik W300. De SONOREX TECHNIK ultrasoon reinigers zijn een absoluut A-merk in de ultrasoon branche. De ultrasone golven komen overal waar ultrasoon vloeistof kan komen en reinigt daardoor uw luchtkoelers, cilinderkoppen, turbo-onderdelen op plaatsen waar u zelf met de hand moeilijk bij komt.

Ultrasoon reinigen is misschien wel de meest effectieve en efficiënte manier om bijvoorbeeld olie- en luchtkoelers te reinigen. U begint altijd met het aanmaken van uw ultrasoonbad door deze te vullen met kraanwater en te voorzien van het benodigde ultrasoon vloeistof (in veel gevallen is temperatuur wenselijk), waarna de warmtewisselaars in het bad geplaats kunnen worden. In het ultrasoonbad onstaan kleine luchtbelletjes welke vervolgens tegen elkaar aanbotsen, waarna deze imploderen. Hierdoor ontstaat een stroming die vervolgns weer langs uw olie- en luchtkoeler zal gaan en op deze manier zeer veilig en grondig uw object zal reinigen zonder deze te beschadigen. Ultrasoon reinigen is de beste manier om uw olie- en luchtkoeler weer volledig schoon te krijgen.

Onderdelen en condensors ultrasoon reinigen

Naast het ultrasoon reinigen van warmtewisselaars, zoals oliekoelers en luchtkoelers, zijn er nog veel meer mogelijkheden met onze ultrasoonbaden of ultrasone dompelelementen. U kunt hierbij denken aan:

  • Andere warmtewisselaars, Filters, Condensors, Motoronderdelen, Tubes, en veel meer!

Na het ultrasoon reinigen

Zoals in de eerst alinea al aangegeven is het belangrijk om uw object na het ultrasoneren te spoelen. In veel gevallen is het wenselijk om ultrasoon ondersteund te spoelen, dus in een ultrasoon spoeltank. Na het reinigsproces is uw koeler ontdaan van vuil of is deze losgekomen, waardoor deze in de spoelfase makkelijk verwijderd kan worden.

Luchtkoeler reinigen, welk middel?

Er bestaan voor het ultrasoon reinigen van koelers verschillende reinigingsmiddelen. Om het jusite ultrasoon middel voor uw reiniging te kunnen bepalen is het belangrijk om vooraf na te gaan van wat voor soort materiaal soort uw object is gemaakt en wat de vervuiling is.Het reinigen gebeurt in één of meerdere stappen met hoofdzakelijk (licht)alkalische of (zwak)zure preparaten, al dan niet met een aansluitende spoelfase.

Niet alleen het materiaal van de koeler, maar ook de vervuiling bepaalt welk reinigingspreparaat het meest geschikt is (bekijk ons overzicht van vuil en materiaal). Het regelmatig ultrasoon reinigen van deze onderdelen kan storingen voorkomen en levert tevens een aanzienlijke verbetering van de efficiëntie op.

De beste scheepvaart ultrasoon

Al onze ultrasoonbaden hebben een krachtige ultrasoon frequentie, een groot ultrasoon vermogen en een continustand (muv GeneralSonic). Dit maakt onze ultrasoon reinigers uitermate geschikt voor lastige en intensieve reinigingsvraagstukken. De Sonorex units hebbenn minder openingen in de behuizing, waardoor deze ultrasoonbaden minder gevoelig zijn voor vocht dan de andere merken

De sonorex Technik W65 of W300, met opgetrokken tankwand om deining te kunnen compenseren, zijn in de scheepvaart veel voorkomende ultrasoon reinigers. De Sonorex Technik W65 heeft een 35 kHz frequentie en de W300 heeft een frequentie van 40 kHz, waardoor deze ultrasoon reiniger uitermate geschikt is voor het reinigen van luchtkoelers, cilinderkoppen, turbo-onderdelen en dergelijke. Met deze frequentie is het mogelijk uw onderdelen optimaal ultrasoon te reinigen.

Sonorex units zijn van Duitse kwaliteit en voldoen uiteraard aan de richtlijnen voor CE en RoHS.

Vraag direct een offerte aan en ontvang de beste prijs:

Geschreven door A.D. Jansen Zwolle B.V., op 22 maart 2017, in toepassingen en branche

A.D. Jansen Zwolle B.V. scoort een 8.9 op basis van 30+ reviews
Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat u de beste ervaring op onze website krijgt.Privacy-, cookieverklaring & Disclaimer