Injectoren schoonmaken, waarom?

Binnen 1-5 werkdagen
Bij u (thuis) bezorgd
Gratis* proefreiniging
Alléén bij ultrasoon.com
Altijd de scherpste prijs
Direct contact met de fabrikant

Injectoren schoonmaken, waar moet u opletten en wat zijn de voordelen? Wanneer u voornemens bent om uw injectoren schoon te maken met behulp van een ultrasoon reiniger, dan zijn er een aantal punten waar u rekening mee moet houden. Het schoonmaken van injectoren met behulp van ultrasoon levert al snel een tijdsbesparing op, daarnaast kan een ultrasoon reiniger veel grondiger reinigen dan manueel.

Wanneer u injectoren wilt gaan schoonmaken, dan is het prettig als u kunt beschikken over de kennis en accuraatheid van een ultrasoon specialist. Bij A.D. Jansen Zwolle B.V. kunt u eenvoudig de meest geschikte ultrasoon reiniger kopen, maar ook de best passende ultrasoon reinigingsvloeistof. Hieronder hebben we voor u uitgewerkt waar u op moet letten tijdens het schoonmaken en wat u nodig heeft om het gewenste resultaat te behalen.

Welke ultrasoonvloeistof & Dosering kunt u gebruiken bij injectoren schoonmaken

Het is bij injectoren schoonmaken erg belangrijk om de juiste temperatuur en dosering te gebruiken, zodat u de meeste optimale werking van de ultrasoon reinigingsvloeistof benut. Het aanschaffen van een ultrasoon reinigingsvloeistof kan gezien worden als een dure bijkomstigheid, maar niets is minder waar. Zo is de dosering die u bij Tickopur TR13 gebruik slechts 10%, wat neer komt op 100ml Tickopur RT13 en 900 ml kraanwater uitgaande van een één liter ultrasoon reiniger. De meest ideale temperatuur ligt tussen de 65 tot 70 graden Celsius.

Voor deze toepassing (injectoren reiniging) kun u ook gebruik maken van een gatendeksel met glasbeker (indirecte reiniging). Het reinigen van injecoren op deze manier heef een groot voordeel ten aanzien van het reinigen in de basistank, namelijk; in plaats van een hoeveelheid ultrasoon reinigingsvloeistof van 10% van de tank, heeft u slechts een hoeveelheid van 10% van de glasbeker nodig. Wat aanzienlijk scheelt in de aanschaf van de ultrasoon reinigingsvloeistof. Pas op! aluminiumdelen kunnen niet gereinigd worden met dit ultrasoon reinigingsvloeistof(Tickopur TR13). Het aluminium zal namelijk volledig zwart kleuren.

Wilt u meer weten over onze ultrasoonvloeistoffen en/of de juiste dosering? Neem dan telefonisch contact op met een van onze deskundige medewerkers (+31 (0)38 4550646). Injectoren schoonmaken met GeneralSonic, Emag, Branson of Sonorex ultrasoon reinigers en Tickopur is bestemd voor professionele gebruikers.

> Bekijk hier alle Tickopur ultrasoon reinigingsvloeistof

Het ultrasoon reinigen van messing en/of bontmetalen

Wanneer u bontmetalen delen ultrasoon wilt gaan reinigen, kunt u gebruik maken van de ultrasoon vloeistof Tickopur RW77. U kunt de bontmetalen delen het beste indirect reinigen door gebruik te maken van een gatendeksel (zie afbeelding). Hierin kunt u een glasbeker hangen, zie afbeelding. het gebruik van een gatendeksel met glasbekers voorkomt dat u de gehele inhoudt van de ultrasoontank met de juiste vloeistof (RW77) moet vullen.

In plaats van een 5 % dosering op de inhoudt van de ultrasoontank (afhankelijk van de grote), doet u de 5% dosering in de glasbeker. Op deze manier bespaard u het onnodig gebruik van de Tickopur RW77 en kunt u meerdere reinigen doen met een 2 liter fles of 5 liter can. Het beste resultaat met Tickopur RW77 is te bereiken bij een temperatuur tussen 65 en 70 graden Celsius en de eerder genoemde 5% dosering.

Let op! U dient altijd te voorkomen dat er vloeistoffen met elkaar in contact komen. Mocht het toch per ongeluk gebeuren dat de Tickopur RW77 (in deze situatie) bij de inhoudt van de tank in komt (Tickopur R33 of TR3), dan dient u deze te legen en opnieuw aan te maken. Menging van vloeistoffen kan verkleuring van uw (bijvoorbeeld lichtmetaal) te reinigen voorwerpen tot gevolg hebben.

> Bekijk ons complete aanbod ultrasoon reinigers

Meest gekochte injectoren reiniger

Wanneer u meerdere malen per dag een injector en/of carburateur wilt reinigen kunt u het beste kiezen voor een ultrasoon reiniger van het merk Sonorex of Branson. Deze ultrasoon reinigers zijn uitermate geschikt voor printplaat reinigen en in een werkomgeving waar het ultrasoonbad intensief wordt gebruikt. Mocht u hobbymatig of een enkele keer per week de ultrasoonreiniger gebruiken, dan is het merk GeneralSonic of Emag goed te gebruiken

Vraag direct een offerte aan en ontvang de beste prijs:

Geschreven door A.D. Jansen Zwolle B.V., op 29 februari 2017, in toepassingen en branche

A.D. Jansen Zwolle B.V. scoort een 8.9 op basis van 30+ reviews
Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat u de beste ervaring op onze website krijgt.Privacy-, cookieverklaring & Disclaimer