Fietsketting reinigen, waarom?

Binnen 1-5 werkdagen
Bij u (thuis) bezorgd
Gratis* proefreiniging
Alléén bij ultrasoon.com
Altijd de scherpste prijs
Direct contact met de fabrikant

Bent u opzoek naar een oplossing voor het reingien van uw fietsketting? Bij ultrasoon.com vindt u de beste ultrasoon reinigers voor het reinigen van uw fietsketting. Wij nemen u graag mee door de verschillende mogelijkheden en waar u op moet letten bij het reinigen van fietskettingen. De ultrasoon reinigers voldoen alle maal aan onze standaard, waardoor u altijd beschikt over een utlrasoon reiniger met voldoende ultrasoon vermogen, de jusite frequenite en van een betrouwbare kwaliteit.

Er zijn wel 1000 verschillende manieren waarop je een fietsketting kan reinigen, zoals met teflon, tandenborstel, wasbenzine of gewoon zeepsop. Hoe je dit het beste kunt doen blijft toch een punt van discussie binnen de sport, maar waarom wordt een ultrasone reiniger eigenlijk wel genoemd bij de verschillende methodes?

Fietsketting reinigen met ultrasoon

Om een duidelijk beeld te krijgen van de discussies die gaande zijn over het reinigen van fietskettingen, zijn wij ons gaan verdiepen in de discussies die gevoerd worden op de verschillende forums. Tot onze verbazen blijkt een ultrasone reiniger bijna nooit (misschien zelfs nooit) onderdeel van de discussie te zijn, terwijl deze toch echt grote voordelen heeft ten opzichte van manueel reinigen.

Welke voordelen heeft een ultrasone reiniger

En ultrasone reiniger heeft misschien wel 100 voordelen ten overstaan van manueel reinigen, zoals:

  • Het risico op schade wordt geminimaliseerd, wreven kan uw ketting beschadigen (krasvorming).
  • Er wordt gereinigd tot diep in de poriën.
  • Niet alleen optisch schoon! Een ultrasone reiniger komt op plekken waar u zelf niet of nauwelijks bij komt, ook tussen de schakels wordt alle zand verwijdert.
  • Ook de tandwielen kunnen tegelijkertijd meegenomen worden, wat enorm veel tijd bespaart.

Op zoek naar een professionele of goedkope ultrasoon reiniger? Bekijk welke ultrasone reiniger bij uw wensen aansluit.

Nadelen van het ultrasoon reinigen.

Het ultrasoon reinigen van uw fietsketting/tandwiel heeft niet alleen voor delen. Ook al maakt een ultrasone reiniger uw fietsketting binnen 5 minuten weer mooi schoon, het aanwezige vet/olie wordt ook verwijdert. Het is dus belangrijk om na het ultrasoon reinigen uw ketting goed in te smeren.

Een ander nadeel is, dat u de ketting / fiets tandwielen na het ultrasoneren dient te spoelen onder stromend wateren en deze daarna geforceerd moet drogen. Dit kun je doen door gebruik te maken van perslucht, hierdoor voorkomt u dat de ultrasoon vloeistof doorwerkt. Door niet goed te spoelen kan er oxidatie ontstaan op uw tandwiel en/of fietsketting (witte aanslag).

Ultrasoon vloeistof of dasty?

Op veel forums lezen wij dat er gebruik wordt gemaakt van dasty in een ultrasoon reiniger, maar dit wordt door de ultrasoon fabrikanten sterk afgeraden. De samenstelling van dasty, en het gebruik van een hoog frequente trilling, staat niet beschreven. Hierdoor kan er onnodig slijtage plaatsvinden aan uw fietsketting of tandwiel, of aan uw ultrasoontank. Ook is het gebruik van Tickopur R33 vaak voordeliger, omdat deze meerdere keren te gebruiken is en een concentraat is (te verdunnen met water, 5% Tickopur nodig).

Bekijk direct de juiste Tickopur ultrasoon vloeistof

Samenvatting, wat heeft u nodig?

1. Kies altijd een ultrasone reiniger met voldoende vermogen, zodat er ook daadwerkelijk gereinigd wordt.
2. Gebruik een vloeistof die ultrasoon geschikt/ontwikkeld is, zoals Tickopur R33 (speciaal ontwikkeld voor deze toepassing).
3. Stel uw ultrasone reiniger in op de juiste temperatuur (50-55 graden Celsius), verwarming versnelt de werking van Tickopur.
4. Ga niet zomaar de dosering (5% aanbevolen) verhogen, dit geeft risico op schade.
5. Gebruikt u gedemineraliseerd water, dan dient u de dosering te halveren (2%)
6. Spoel het object altijd onder stromend water af, waarna deze geforceerd gedroogd moet worden.
7. Na het ultrasoneren dient u de ketting opnieuw te voorzien van een smeermiddel.

Vraag direct een offerte aan en ontvang de beste prijs:

Geschreven door A.D. Jansen Zwolle B.V., op 29 oktober 2018, in toepassingen en branche

A.D. Jansen Zwolle B.V. scoort een 8.9 op basis van 30+ reviews

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat u de beste ervaring op onze website krijgt.Privacy-, cookieverklaring & Disclaimer