Carburateur schoonmaken, waarom?

Binnen 1-5 werkdagen
Bij u (thuis) bezorgd
Gratis* proefreiniging
Alléén bij ultrasoon.com
Altijd de scherpste prijs
Direct contact met de fabrikant

Als u een carburateur wilt schoonmaken, dan is het prettig als u kunt beschikken over de kennis en accuraatheid van een ultrasoon specialist. Bij A.D. Jansen Zwolle B.V. kunt u eenvoudig de meest geschikte ultrasoonreiniger kopen en de bijbehorende ultrasoonvloeistof. U vindt hier uitleg over het te voeren reinigingstraject voor de toepassing "carburateur schoonmaken".

Wilt u meer weten over onze ultrasoonvloeistoffen en de juiste dosering voor het schoonmaken van uw carburateur? Lees dan hieronder verder of neem telefonisch contact op met een van onze deskundige medewerkers. Professioneel uw carburateur schoonmaken met GeneralSonic, Emag, Branson of Sonorex ultrasoon reinigers en Tickopur.

Welke ultrasoonvloeistof kunt u gebruiken bij carburateur schoonmaken

Bij het kopen van de juiste ultrasoonvloeistof is het van belang dat u eerst weet van welk metaalsoort uw carburateur is gemaakt (vaak een alluminiumlegering). Wanneer we uit gaan van een aluminium legering, dan zijn er twee ultrasoonvloeistoffen geschikt, namelijk: Tickopur R33 en Tickopur TR3. Er zit wel degelijk een verschil tussen deze twee ultrasoonvloeistoffen voor carburateur schoonmaken.

Tickopur R33 heeft een beter vet oplossend vermogen dan de Tickopur TR3, maar Tickopur TR3 is veiliger voor uw carburateur. Daarnaast kan Tickopur TR3 ook gebruikt worden wanneer er in het verleden schade is ontstaan door het gebruik van een verkeerde ultrasoon vloeistof, maar ook voor het verwijderen van aluminium oxidatie.

Het ultrasoon reinigen van messing sproeidelen en/of bontmetalen delen

Meest ideale dosering bij het carburateur schoonmaken

Het is voor carburateur schoonmaken erg belangrijk om de juiste temperatuur en dosering te gebruiken, zodat u de meeste optimale werking van de ultrasoonvloeistof benut. Het aanschaffen van een ultrasoonvloeistof kan gezien worden als een dure bijkomstigheid, maar niets is minder waar. Zo is de dosering die u bij Tickopur R33 gebruik slechts 5%, wat neer komt op 50ml Tickopur R33 en 950 ml kraanwater uitgaande van een één liter ultrasoon reiniger.

De dosering en meest ideale temperatuur per ultrasoonvloeistof

  • Tickopur R33, Dosering: 5%, Tijd: 15 min
    Voor een optimale werking van Tickopur R33, bij carburateur schoonmaken, wordt een temperatuur aanbevolen tussen de 50 tot 55 graden Celsius.
    LET OP! U dient er voor te zorgen dat de temperatuur in uw ultrasoonbad niet warmer wordt dan 60 graden Celsius, dit kan slecht voor de carburateur zijn.
  • Tickopur TR3, Dosering: 5%, Tijd: 15 minuten
    Voor een optimale werking van Tickopur TR3, bij carburateur schoonmaken, wordt een temperatuur aanbevolen van 50 graden Celsius.
    LET OP! U dient er voor te zorgen dat de temperatuur in uw ultrasoonbad niet warmer wordt dan 50 graden Celsius, dit kan slecht voor de carburateur zijn. Met de Tickopur TR3 is het wel mogelijk de carburateur langer in het bad te laten liggen zonder dat er schade of verkleuring ontstaat.

Alle Tickopur ultrasoon vloeistof →

Reinigingstijd bij carburatuur schoonmaken

De reinigingstijd voor het carburateur reinigen bedraagt ongeveer 15 minuten per keer. De ernst van de vervuiling, die op de carburateur aanwezig is, is hierbij van grote invloed. Heeft u de carburateur al een kwartier ultrasoon gereinigd, maar voldoet deze nog niet aan uw wensen? Dan is het mogelijk om dit ultrasone proces nog enkele keren te herhalen. Nadat u de carburateur uit de ultrasoonreiniger heeft gehaald is het raadzaam om de carburateur goed te drogen, zodat vorming van oxidatie voorkomen wordt. Dit kunt u bij voorkeur doen door geforceerd drogen. Wij raden u aan de carburateur geforceerd te drogen met het gebruik van perslucht.

Bekijk ons complete aanbod ultrasoon reinigers →

Meest meest verkochte ultrasoonreiniger

Wanneer u meerdere malen per dag een carburateur wilt schoonmaken kunt u het beste kiezen voor een ultrasoon reiniger van het merk Sonorex of Branson. Deze ultrasoon reinigers zijn uitermate geschikt voor printplaat reinigen en in een werkomgeving waar het ultrasoonbad intensief wordt gebruikt. Mocht u hobbymatig of een enkele keer per week de ultrasoonreiniger gebruiken, dan is het merk GeneralSonic of Emag goed te gebruiken

De volgende ultrasoonbaden hebben een 19 centimeter tankdiepte, waardoor ze caburateurs kunnen schoonmaken met een maximale hoogte van circa 12,5 cm. Het betreft hier de volgende types, namelijk: Sonorex RK1028H of DT1028H, Generalsonic GS27, Emag 280HC of D280 en de Branson IC12164012.

Vraag direct een offerte aan en ontvang de beste prijs:

Geschreven door A.D. Jansen Zwolle B.V., op 18 februari 2017, in toepassingen en branche

A.D. Jansen Zwolle B.V. scoort een 8.9 op basis van 30+ reviews
Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat u de beste ervaring op onze website krijgt.Privacy-, cookieverklaring & Disclaimer