Airco reinigen, waarom?

Binnen 1-5 werkdagen
Bij u (thuis) bezorgd
Gratis* proefreiniging
Alléén bij ultrasoon.com
Altijd de scherpste prijs
Direct contact met de fabrikant

Ultrasoonbaden zijn uitermate geschikt voor het reinigen van airco systemen. Ultrasoon komt veel verder dan waar u zelf met de hand bij komt. Met een ultrasoonbad maakt u uw airco in een handomdraai schoon en wordt er gereinigd tot diep in de poriën. Het regelmatig reinigen van uw airco zorgt voor een langere levensduur. Het resultaat dat te behalen is, wordt niet alleen bepaald door de keuze voor een ultrasoonbad (vermogen per liter, frequentie, verwarming). Ook de juiste ultrasoon vloeistof is van wezenlijk belang.

Airconditioning die vervuild is kan uw energie verbruik tot wel 30% doen toenemen en kan er toe leiding dat deze de ingestelde temperatuur niet bereikt.

Ultrasoonbaden voor airco reinigen

Ultrasoonbaden, voor airco reinigen, zijn bij A.D. Jansen Zwolle B.V. in verschillende maten en prijsklassen verkrijgbaar. De grote van de ultrasoonbaden varieert van 0,6 tot ca. 300 liter. Binnen ons omvangrijke assortiment zijn er al ultrasoon reinigers verkrijgbaar vanaf € 35,-. Een grote misvatting is dat ultrasoonbaden duur zijn in gebruik! Onze ultrasoonbaden gebruiken relatief weinig energie, water en ultrasoon vloeistof (aanmengen met bv. kraanwater).

Hoe uw airco reinigen?

  • Demonteer de onderdelen die u ultrasoon wilt gaan reinigen.
  • Leg uw te reinigen onderdelen altijd in een kunststofbak of inhangkorf. Het op de bodem, van het ultrasoonbad, leggen van voorwerpen verkort de levensduur van uw ultrasoonbad. Dit komt doordat op deze manier onnodig extra slijtage aan de tankbodem plaats vindt.
  • Zorg ervoor dat er geen lucht onder water in de onderdelen blijft staan. Overal waar lucht blijft staan wordt niet schoon gemaakt.
  • Als het reinigingsproces is voltooid, dienen de voorwerpen onder stromend water gespoeld te worden.
  • Na de reiniging is het raadzaam om de onderdelen met een oppervlakte desinfectant te behandelen.

Vloeistoffen voor airco reinigen

Binnen ons assortiment vindt u ultrasoonbaden met en zonder verwarming. Het is goed om vooraf na te gaan of u alleen wilt reinigen of wilt reinigen en gelijktijdig wilt desinfecteren (deze vloeistof is voor deze toepassing niet bij ons te koop). Wanneer u ervoor kiest om eerst te reinigen en daarna met een oppervlakte desinfectant de onderdelen na te bewerken, dan kunt u het beste kiezen voor een ultrasoonbad met verwarming. Verwarming versneld namelijk het reinigingsproces en haalt het beste in de ultrasoon reinigingsvloeistof (Tickopur R33) naar boven.

Tickopur R33

Een ultrasoon vloeistof die uitermate geschikt is voor het reinigen van airco onderdelen, is de Tickopur R33 universeel reiniger. Tickopur R33 kan in deze toepassing (airco schoonmaken) gebruikt worden in een dosering van 5%. Dit komt bij een 1 liter ultrasoonbad neer op 50 ml Tickopur R33 en 950 ml kraanwater. Daarnaast is het belangrijk om de juiste temperatuur te gebruiken, wij raden aan om uw reiniging te voeren bij een temperatuur van 50 tot 55 graden Celsius.

Vragen

Heeft u een vraag over het airco reinigen of een hele andere ultrasoon toepassing, neem dan vrijblijvend contact met ons op. Wij denken graag met u mee om een efficiënter proces te realiseren.

Vraag direct een offerte aan en ontvang de beste prijs:

Geschreven door A.D. Jansen Zwolle B.V., op 13 februari 2018, in toepassingen en branche

A.D. Jansen Zwolle B.V. scoort een 8.9 op basis van 30+ reviews
Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat u de beste ervaring op onze website krijgt.Privacy-, cookieverklaring & Disclaimer