Welke vloeistof voor Airbrush nozzle reinigen ?

Binnen 1-5 werkdagen
Bij u (thuis) bezorgd
Gratis* proefreiniging
Alléén bij ultrasoon.com
Altijd de scherpste prijs
Direct contact met de fabrikant

Bent u opzoek naar een oplossing om uw airbrush nozzle te reinigen? A.D. Jansen Zwolle B.V. heeft als #1 specialist, op het gebied van ultrasoon, alléén de beste merken en kwaliteiten. Onze ultrasoon reinigers voor het reinigen van airbrush nozzles zijn al verkrijgbaar vanaf € 179,-. U kunt binnen ons uitgebreide programma's kiezen tussen zowel analoge als digitale ultrasoon reinigers, maar reingiers met regelbaar vermogen behoren tot onze selectief samengesteld assortiment.

Omdat airbrush nozzles over het algemeen gemaakt zijn van bontmetaal (messing) kunt u gebruik maken van de ultrasoon reinigingsvloeistof Tickopur RW77. Tickopur RW77 speciaal reiniger verwijdert harsrestanten, roet, pigmenten, slijp-, polijst- en schuurafzettingen, vetten, oliën, wassen, kleursluiers, flux van metaal, glas, keramiek, kunststof, rubber, printplaten, horloges, testzeven, munten. Pas op met lichtmetalen.

Airbrush nozzle, waarom geen RW77?

Een nadeel van de Tickopur RW77 bij het airbrush nozzle reinigen is, dat de spuit zelf gemaakt is van aluminium en de Tickopur RW77 niet geschikt is voor gebruik met aluminium (Aluminium wordt zwart). Dit reinigingspreparaat, voor airbrush nozzle reinigen, is echter wel geschikt wanneer u alles los haalt en alleen de messing nozzles gaat reinigen.

Het beste resultaat bij airbrush nozzle reinigen?

Aluminium delen van de airbrush (nozzle) zijn goed met Tickopur R33 te reinigen. Dit ultrasoonmiddel wordt veel toegepast in het airbrush segment. De dosering, bij airbrush nozzle reinigen, is 3-5% en wanneer we uitgaan van een 1 liter ultrasoonreiniger, dan is de verhouding als volgt 4% = 40 ml TICKOPUR R33 + 950 ml water. Daarnaast is het belangrijk dat u het ultrasoonbad ontgast voor gebruik. Afhankelijk van de grote van uw ultrasoon bad is dit ca. 10-15 minuten. TIP!: zet tijdens het ontgassen de verwarming van het ultrasoonbad vast aan (ca. 50 graden Celsius). Dit zorgt er voor dat uw ultrasoonbad tijdens het ontgassen al verwarmd wat weer opwarmtijd uitspaart.

Wanneer uw airbrush nozzle reinigen?

Een airbrush nozzle reinig je bij voorkeur zo snel mogelijk na gebruik, zodat de verf niet of zo min mogelijk kan uitharden. Wellicht nog belangrijker is het feit dat ultrasoon reiniging alleen plaats vindt op punten waar contact is met de vloeistof. Een dichte airbrush nozzle neemt lucht mee onder water, waardoor op niet overal goed gereinigd zal worden. Dit gebied bevindt zich in veel gevallen direct onder de airbrush nozzle. Het is dus belangrijk dat de nozzle goed doorgeprikt wordt , voordat u begint met het reinigingsproces.

Polyurethaan verwijderen van airbrush nozzle

Het is vaak zeer lastig om polyurethaan te verwijderen met een reinigingsoplossing op waterbasis, zoals tickopur. Voor het verwijderen van polyurethaan worden vaak een koolwaterstoffen gebruikt. Er zit alleen een probleem bij het gebruik van een koolwaterstof, namelijk dat een koolwaterstof niet direct in de ultrasoontank gebruikt (brandgevaar) mag worden. Hiervoor heeft u een speciaal voor koolwaterstof ontwikkelde ultrasoon nodig, deze zijn vaak veel duurder dan de gewone ultrasoon reinigingbaden.

Maar er bestaat wel een andere mogelijkheid om met een koolwaterstof in de gewone ultrasoonreiniger te reinigen. Hiervoor kunt u een indirect reinigingsproces toepassen, gatendeksel met glasbeker of een kunstof inhangbak. Een indirect proces, voor airbrush naald reinigen, kan oplossing bieden of gelijk na het spuiten (niet laten uitharden) de delen met Tickopur R33 te reinigen. Het ultrasoonmiddel Tickopur universeel reiniger R33 heeft een optimale werking bij een dosering van 3 tot 5 % en een temperatuur tussen 50 en 55 graden Celcius, wanneer we uitgaan van een 1 liter ultrasoonbad en een 5% dosering is de verhouding als volgt: 5% = 50 ml Tickopur R33 + 950 ml kraanwater.

Airbrush nozzle, welke ultrasoon reiniger?

Het reinigen van Airbrush nozzles is een moeilijk proces, waardoor het belangrijk is om voor een ultrasoonbad te kiezen met voldoende ultrasoonvermogen en een 35/40 kHz frequentie. Wilt u ook weten wat nog meer mogelijk is met uw reiniger? Bekijk dan onze ultrasoon voorbeelden.

Vraag direct een offerte aan en ontvang de beste prijs:

Geschreven door A.D. Jansen Zwolle B.V., op 18 februari 2017, in toepassingen en branche

A.D. Jansen Zwolle B.V. scoort een 8.9 op basis van 30+ reviews


Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat u de beste ervaring op onze website krijgt.Privacy-, cookieverklaring & Disclaimer