3D prints reinigen, waar op letten?

Binnen 1-5 werkdagen
Bij u (thuis) bezorgd
Gratis* proefreiniging
Alléén bij ultrasoon.com
Altijd de scherpste prijs
Direct contact met de fabrikant

Nadat uw 3D printer klaar is met het maken van uw print, kunnen deze na behandeld worden met een ultrasoon reiniger. 3D prints bevatten na het afdrukproces materiaal dat is toegevoegd door dit proces, maar niet wenselijk is. Dit materiaal (vervuiling) kan worden verwijdert met een ultrasoon vloeistof van Tickopur en een ultrasoon reiniger van bijvoorbeeld Sonorex. Het ultrasoon reinigen is vaak een langzaam proces. Een andere mogelijkheid is het object na het proces te reiniging met behulp van een ultrasone homogenisator.

Heeft u een vraag over het reinigen van 3D prints? Neem dan vrijblijvend contact met ons opnemen via de livechat, contactformulier of door te bellen naar +31 (0)38 455 06 46.

Ultrasoon reiniger

Het reinigen van 3D prints is, zoals eerder aangegeven, een lastig en langdurig reinigingsproces. Het is dan ook belangrijk om een ultrasoonreiniger te gebruiken met voldoende vermogen, zodat uw print ook daadwerkelijk schoon worden. Een ultrasoon reiniger die geschikt is voor deze lastige reiniging is de Sonorex RK102H. Deze ultrasoon reiniger heeft meer ultrasoon vermogen dan andere ultrasoon reinigers binnen ons uitgebreide programma. Met voldoende vermogen en een frequentie van 35 kHz is de Sonorex RK102H uitermate geschikt voor deze toepassing.

Andere merken ultrasoon reinigers binnen ons programma zijn GeneralSonic, Branson en Emag. Ook deze ultrasoon reinigers hebben een uitstekend ultrasoon vermogen, maar zijn niet zo sterk als de Sonorex RK102H. Mocht u toch liever een van deze merken wensen, dan is dat uiteraard mogelijk. Maar misschien wel het belangrijkste is het gebruik van de juiste ultrasoon vloeistof kopen.

Homogenisatoren

Ultrasone homogenisatoren kunnen meer vermogen over brengen op een bepaalde plek, waardoor het reinigingsproces kan versnellen en er een beter resultaat behaald kan worden. Een ultrasone homogenisator die geschikt kan zijn is de Sonopuls 4200. Bekijk hier deze homogenisator of neem voor meer informatie contact met ons op.

Ultrasoon vloeistof voor 3D prints

Voor het reinigen van 3D prints kan gebruik gemaakt worden van Tickopur R60. De 3D prints zijn voorzichtig gedurende 2-3 uur te reinigen bij een temperatuur van 60-70°C. Tickopur R60 is een biologisch afbreekbaar reinigingsmiddel dat uw prints vrij maakt van ongewenste vervuiling. Ultrasoon reinigers genereert microscopische bellen die bij hun implosie de vervuiling voorzichtig losmaakt, zelf op moeilijk te bereiken plekken.

Vragen

Heeft u een vraag over 3D prints schoonmaken of een andere ultrasoon toepassing, dan kunt u vrijblijvend contact met ons op. U kunt een livechat starten, het contactformulier invullen of bellen naar +31 (0) 38 455 06 46.

Vraag direct een offerte aan en ontvang de beste prijs:

Geschreven door A.D. Jansen Zwolle B.V., op 18 februari 2017, in toepassingen en branche

A.D. Jansen Zwolle B.V. scoort een 8.9 op basis van 30+ reviews

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat u de beste ervaring op onze website krijgt.Privacy-, cookieverklaring & Disclaimer