Ultrasoon voorbeelden & Toepassingen

Ultrasoon voorbeelden zijn er genoeg, maar in veel gevallen wordt er niet of onvolledig advies gegeven over de mogelijkheden en hoe u het beste resultaat kunt behalen. Wij leggen u graag uit waarom ultrasoon reinigen de oplossing is voor het op efficiënte en effectieve manier reinigen van verschillende componenten en onderdelen. Wilt u meer weten over de verschillende toepassingen? Klik dan uw op toepassing of lees verder onder ons overzicht.

↓ Ondek meer

 

 

Ultrasoon voorbeelden: manueel of digitaal

Ultrasoon reinigen is misschien wel de meest efficiëntie en effectieve wijze van reinigen van dit moment. Een ultrasoon reiniger reinigt tot diep in de poriën en voorkomt het onnodig beschadigen van kostbare voorwerpen, zoals printplaten, sieraden en juwelen, mechanical seals of 3D-prints. Wat u normaal gesproken met een borstel schoon maakt, arbeidsintensief, gebeurd in een handomdraai met onze reinigers. Binnen enkele seconden tot minuten is uw voorwerk grondig gereinigd en weer als nieuw. Het reinigen wordt zowel toegepast in een onderhoudstechnische als productie omgeving.  

↑ Naar boven

Ultrasoon toepassingen en onze reinigers

Binnen ons omvangrijke assortiment vindt u ultrasoon reinigers van verschillende merken en kwaliteit in verschillende prijsklassen. Echter zit er bij ons geen maar aan de goedkope ultrasoon reinigers, want alle reinigers zijn uitvoerig getest. Waarna alleen de allerbesten zijn opgenomen in ons assortiment.  Doordat elke reiniger zijn eigen prijs en kwaliteit heeft is ook niet elke reiniger geschikt voor alle toepassingen. Bij sommige toepassingen is een lagere frequentie of juist meer vermogen wenselijk.

Wilt u weten welke ultrasoon reiniger het beste bij uw toepassing past? Neem gerust vrijblijvend contact met ons op via de email, live chat of door te bellen naar +31 (0)38 4550646

↑ Naar boven

Frequenties en toepassing

Binnen de ultrasoon techniek zijn machines verkrijgbaar in verschillende frequenties en vermogens. Niet elke frequentie is goed voor elke toepassing, waardoor het belangrijk is om vooraf na te gaan wat u hoofdzakelijk wilt gaan reinigen. Door het vermogen en frequentie af te stemmen op uw voorwerp kunnen betere resultaat behaald worden, waardoor u meer uit uw reiniger haalt.

Bij een frequentie van 25 kHz (harde borstel) zijn de luchtbellen groter dan wanneer we praten over een 50 kHz frequentie (zachte borstel). Hoe lager de frequentie, des te grondiger en sterker de reiniging is. In het geval van printplaten is een hogere frequentie prettiger of een ultrasoon met regelbaar vermogen, zoals de Sonorex Super, Digiplus of de GeneralSonic. Wij leveren reinigers met de meest gangbare frequenties uit voorraad, zoals 35 kHz, 40 kHz, 25 kHz of 25&40 kHz bij de industriële reinigers (bodem en zij-trilling).

↑ Naar boven

Ultrasoon voorbeelden: welke mogelijkheden?

Zoals in de eerste alinea al aangegeven zijn er ultrasoon voorbeelden genoeg, maar het juiste advies en begeleiding krijgen is in veel gevallen te veel gevraagd. Niet bij A.D. Jansen Zwolle B.V.! Wij hebben verschillende gangbare voorbeelden voor uw uitgewerkt, zodat u deze nog eens rustig kan doorlezen en uw proces verder kunt optimaliseren. Heeft u alsnog een vraag over het gebruik van een ultrasoon reiniger binnen uw branche en voor een bepaalde toepassing? Aarzel dan niet op vrijblijvend contact met ons op nemen. Wij voorzien u graag van het gewenste advies! - +31 (0)38 4550646

↑ Naar boven

Welke ultrasoon voorbeelden zijn er?

De ultrasone reinigingstechniek wordt in veel verschillende sectoren toepast, zoals in laboratoria, ziekhuizen, tandartspraktijken, onderzoekscentra, industrie en werkplaatsen. Enkele voorbeelden van Industries waar ultrasoon wordt toegepast zijn:

  • Electronische
  • Kunststof
  • Optische
  • Metaal
  • Fijnmechanische
  • Farmaceutische
  • Medische
  • Automotive
  • Aeospace
  • Galvano

Daarnaast is het reinigen met behulp van ultrasoon de oplossing voor de verschillende onderhoudsvraagstukken. Dus eigenlijk kunnen we zeggen dat ultrasoon overal kan toegepast worden waar een efficiënte en effectieve manier van reinigen gewenst is.

↑ Naar boven

Ultrasoon vloeistof en een toepassing

We krijgen vaak de vraag waarom het gewenste reinigingsresultaat niet behaald wordt of waarom een object ineens verkleurd? In 9 van de 10 gevallen wordt er geen gebruik gemaakt van een ultrasoon vloeistof of de verkeerde vloeistof gebruikt. Gebruik altijd een vloeistof die vriendelijk is voor uw materiaal en optimaal aansluit bij de vervuiling, zodat er ook daadwerkelijk iets gebeurd in uw bad. Vaak wordt gezegd dat een ultrasoon schoonmaakt, maar dit is een misvatting. Ultrasoon is bij wijze van spreken de borstel die de werking van de chemie versneld.

A.D. Jansen Zwolle Lever voor allerlei toepassingen een specifiek reinigingsproduct. Deze producten verwijderen op een milieuvriendelijke (biologisch afbreekbaar) manier binnen enkele seconden tot minuten alle vuil. Binnen ons kunt u terecht voor zowel medische, dentale en industriële ultrasoon vloeistoffen.

↑ Naar boven

 

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat u de beste ervaring op onze website krijgt.Privacy-, cookieverklaring & Disclaimer