Professioneel uw bril schoonmaken

Uw bril schoonmaken met een ultrasoonreiniger is veel sneller en grondiger dan wanneer u dit met de hand zal doen. De ultrasoonreiniger maakt op plekken schoon waar u zelf moeilijk bij kunt komen, zoals: het lastig te verwijderen vuil op de neuskussentjes, maar ook de glazen worden vakkundig schoongemaakt. Door het gebruik van de correcte ultrasoon reiniger in combinatie met het juiste ultrasoon vloeistoffen, komen de ultrasone golven overal waar middel kan komen en wordt u bril grondig gereinigd.

Binnen 1-5 werkdagen
Bij u (thuis) bezorgd
Gratis* proefreiniging
Alléén bij ultrasoon.com
Altijd de scherpste prijs
Direct contact met de fabrikant

Hoe maakt u een ultrasoon aan bij het bril schoonmaken

  • U vult de ultrasoonreiniger voor twee derde deel met water tot markeerstreep (U dient geen verwarming te gebruiken)
  • Na het vullen met(lauw) water voegt u tot een maximum van 5% ultrasoonmiddel toe (afhankelijk van het reinigingspreparaat dat u gebruikt)
  • Voor een optimale werking van de vloeistof, dient u het ultrasoon vloeistof enkele minuten te ontgassen.
  • Na het ontgassen kun u de bril in het bijgeleverde/bestelde mandje van de ultrasoonreiniger leggen.
    *Let op: zorg ervoor dat uw bril geheel onder de vloeistof ligt. De reinigingstijd is 1 tot 5 minuten, het ligt er wel aan welk ultrasoon middel er wordt gebruikt.
  • Na het reinigen haalt u de bril uit het ultrasoonreiniger, waarna u deze grondig dient te spoelen onder stromend water.
  • Het is belangrijk dat de sieraden hierna gedroogd worden met een doek of met perslucht (hieraan geven wij de voorkeur).

PAS OP! Wanneer de coating op uw bril niet voldoende meer hecht of uw bril heeft een accent ( zoals een extra gespoten streepje op de pootjes), dan raden we u aan raadzaam om tijdens het reinigingsproces (om de paar seconde of minuten) regelmatig te controleren of de ultrasonereiniging nog naar wens gaat. Wanneer het ultrasoonmidel achter de loszittende coating en uw bril kan komen, dan bestaat het risico dat deze los raakt. Ook een verkeerd ultrasoonmiddel kan dit tot gevolg brengen. Eventueel kunt u kiezen voor Tickopur R36, deze bevat geen tensiden.

Bekijk ons complete aanbod ultrasoon reinigers →


Welk ultrasoon middel heb je nodig bij bril schoonmaken

Voor deze reiniging (bril schoonmaken) kunt u gebruikmaken van kraan-(aanbevolen) of gedemineraliseerd water. De dosering van tickopur R33 bij het gebruik van kraanwater is 5%. Wanneer we uitgaan van een 1 liter ultrasoonreiniger, dan is de verhouding als volgt: 5% = 50 ml Tickopur R33 + 950 ml kraanwater. Indien u gedemineraliseerd water gaat gebruiken, dan dient u de dosering te halveren.

Naar Tickopur ultrasoon vloeistof →


Welk ultrasoonreiniger is geschikt voor deze toepassing

Bij professioneel gebruik raden wij u een reinigingsbad van Sonorex of Branson aan. De Sonorex ultrasoon reinigers beschikken over een continustand en hebben over het algemeen meer ultrasoonvermogen dan goedkopere merken. Daarnaast zijn de machines van Sonorex en Branson beter geschikt voor intensief gebruik. Wat wordt verstaan onder intensief gebruik is voor ieder verschillend, maar u zou kunnen zeggen dat we over intensief gebruik spreken als er meer dan 2 uur per dag (dagelijks) wordt gereinigd. Ook in deze situatie blijft de genoemde 2 uur een indicatie, want er kunnen veel meer facetten van belang zijn. De levensduur van een ultrasoon reiniger wordt mede bepaald door het gebruikte reinigingsvloeistof en het onderhoud dat aan de ultrasoon reiniger wordt gepleegd.

Mocht u om wat voor reden dan ook geen Sonorex of Branson ultrasoon wensen, dan sluiten de “goedkopere” ultrasoonreinigers van Emag of GeneralSonic misschien wel bij u wensen aan. De frequentie bij de kleinere GeneralSonic modellen is 35 kHz ( GS2, GS3, GS4). De grotere modellen hebben een frequentie van 41 kHz.

Vraag een vrijblijvende offerte


Geschreven door A.D. Jansen Zwolle B.V., op 10 januari 2017, in toepassingen en branche

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat u de beste ervaring op onze website krijgt.Privacy-, cookieverklaring & Disclaimer