Zilveren sieraden schoonmaken

Met behulp van onderstaande tekst en/of de ultrasoon middel keuzehulp van A.D. Jansen Zwolle B.V. vindt u eenvoudig de juiste oplossing. In onze keuzehulp kunt u de belangrijkste fassetten selecteren met betrekking tot uw toepassing (sieraden schoonmaken), waarna er altijd een passende ultrasoon reiniger of ultrasoon middel wordt getoond. Bij het kiezen van het juiste ultrasoon middel, wordt er gevraagd naar het soort materiaal en de vervuiling die u wilt verwijderen. Bij het kiezen van de meeste geschikte ultrasoon reiniger wordt er gekeken naar de toepassing en de wensen, zoals een analoge of digitale ultrasoon reiniger.


Welk reinigingsmiddel is geschikt voor zilveren sieraden schoonmaken

  • Zilveren sieraden ontdoen van huidvetten
    Voor het eenvoudig verwijderen van huidvetten op uw zilveren sieraden, kunt u gebruik maken van Tickopur R33. De ultrasoon vloeistoffen hebben een optimale werking bij een dosering van 3 tot 5 % en een temperatuur tussen 50 en 55 graden Celsius. Wanneer we uitgaan van een 1 liter ultrasoon reiniger en een 5% dosering is de verhouding als volgt: 5% = 50 ml Tickopur R33 + 950 ml kraanwater.

  • Sieraden schoonmaken en ontdoen van polijstvet
    Wanneer u polijstvet (bij productie) wilt verwijderen van uw sieraden, dan kunt u dit doen met de Tickopur RW77. Tickopur RW77 heeft een optimale werking bij een dosering van 5 % en bij een temperatuur tussen 60 en 65 graden Celsius, wanneer we uitgaan van een 1 liter ultrasoonbad en een 5% dosering is de verhouding als volgt: 5% = 50 ml Tickopur RW77 + 950 ml kraanwater.

  • Zilver sieraden schoonmaken / deoxideren (verwijderen van zwarte aanslag op)
    Bij het verwijderen van zwarte aanslag op zilver sieraden kunt u Tickopur J80U gebruiken, deze vloeistof niet verdunnen. Het wordt sterk afgeraden om Tickopur J80U direct in de ultrasoontank te gebruiken. Maar hoe kunt dit middel dan wel gebruiken? U kunt in deze situatie gebruik maken van een gatendeksel (zie afbeelding). Hierin hangt u een glasbeker waarin u de Tickopur J80U doet. Voor een optimale werking kunt u gebruik maken van een contactvloeistof (Tickopur TR3), deze vloeistof zorgt voor een goede overdragen van de ultrasoontrilling tussen tank en pot. De zilveren sieraden niet langer dan 30 seconden reinigen met de Tickopur J80U. Bent u geen professionele goud- of zilversmid, dan kunt u het beste gebruik maken van Tickopur R33 (universeel reiniger).

Waarschuwing bij sieraden schoonmaken zijn:

Sieraden die niet alleen uit zilver of goud bestaan zijn moeilijk te reinigen, het is daarom van belang uitermate waakzaam en zorgvuldig te werk te gaan. Wanneer er iets gelijmd op uw sieraden aanwezig is, dan kan dit wellicht door het verwarmen loslaten. Wanneer uw sieraden niet alleen bestaan uit goud en zilver, maar bijvoorbeeld ook aluminium componenten heeft, dan is het van belang dat het juiste middel gebruikt word.

Mocht het verkeerde ultrasoonmiddel gebruikt worden kan dit schade en verkleuring brengen aan uw sieraad. Wanneer er op uw sieraad verf aangebracht is, dan dient u ook waakzaam te zijn. U kunt het beste om de paar seconde kijken of er geen conflictsituaties ontstaan. Wanneer uw sieraad beschadigingen heeft en de zilverlaag zit los, dan is het eveneens raadzaam om het reinigingsproces goed in de gaten te houden. Het is namelijk mogelijk dat de zilverlaag eraf gaat.

> Naar Tickopur ultrasoon vloeistof


Welke ultrasoon reiniger is geschikt voor sieraden schoonmaken

Wanneer u meerdere malen per dag sieraden wilt schoonmaken kunt u het beste kiezen voor een ultrasoon reiniger van het merk Sonorex of Branson. Deze ultrasoon reinigers zijn uitermate geschikt voor printplaat reinigen en in een werkomgeving waar het ultrasoonbad intensief wordt gebruikt. Mocht u hobbymatig of een enkele keer per week de ultrasoonreiniger gebruiken, dan is het merk GeneralSonic of Emag goed te gebruiken

> Bekijk ons complete aanbod ultrasoon reinigers


Vrijblijvende offerte


Geschreven door A.D. Jansen Zwolle B.V., op 10 januari 2017, in toepassingen en branche


Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat u de beste ervaring op onze website krijgt.Privacy-, cookieverklaring & Disclaimer