Seals

Mechanical seals reinigen

Het ultrasoon reinigen van mechanical seals, kan al snel een besparing opleveren van 50-70%. Deze besparing is te realiseren, door de seals ultrasoon te reinigen in plaats van regelmatig te vervangen. Het ultrasoon reiniger van Mechanical seals is een eenvoudig proces. Een ultrasoon reiniger maakt gebruik van ultrasone trilling en haalt het beste resultaat bij het gebruik van een ultrasoon vloeistof. Het voordeel van ultrasoon reinigen ten opzicht van reiniging met de hand, is dat ultrasoon in de kleinste gaatjes en hoekjes komt.

Heeft u een vraag over het reiniging van seals of welke vloeistof u het beste kunt gebruiken? Neem dan gerust vrijblijvend contact met ons op.

Ultrasoon reinigers voor seals reinigen

Wanneer u veelvuldig mechanical seals gaat reinigen, kunt u het beste kiezen voor de Sonorex RK1028CH of RK1050CH ultrasoonreiniger. Deze ultrasoon reinigers hebben een 2 millimeter dikke RVS316 tank, een goed ultrasoon vermogen en een afvoerkraan. De 2 millimeter dikke tank, maakt deze ultrasoon reinigers extra geschikt voor intensief gebruik. Als u verwacht af en toe een seal te gaan reinigen, dan zou de keuze gemaakt kunnen worden tussen de Sonorex RK1028H of een ultrasoon reiniger van het merk GeneralSonic of Emag.

Ultrasoon vloeistof

Bij het mechanical seals reinigen, is het belangrijk om de juiste ultrasoon vloeistof te gebruiken. Door gebruik te maken van de juiste ultrasoon vloeistof, haalt u het beste resultaat en voorkomt u dat er schade (verkleuring) kan ontstaan aan uw seals. Elk materiaal, in combinatie met vervuiling, vraag om een specifieke ultrasoon vloeistof. Voor seals reinigen is dat de Tickopur R27.

Tickopur R27 voor seals reinigen

Het is belangrijk om vooraf na te gaan van welk materiaal uw seal is gemaakt. Wanneer dit iets anders is dan staal en/of roestvrijstaal, dan raden we u aan een ander ultrasoon vloeistof te gebruiken. Tickopur R27 zou verkleuring aan uw seal kunnen veroorzaken, wanneer het materiaal anders is dan staal.

  • Tickopur R27 verwijdert sterke mineraalafzettingen, zoals: kalk, silicaat, fosfaat en cement, alsmede roest, aanloopkleuren, metaaloxide, vet- en oliefilms.
  • Tickopur R27 is te gebruiken in een dosering van 5%, bij gebruik kraanwater. Bij gebruik van gedemineraliseerd water is het raadzaam de dosering te halveren.
  • De pH waarde van Tickopur R27 is 1.9.

Reinigingstijd en temperatuur

Als u mechanical seals wilt gaan reinigen, dan zal de reinigingstijd ca. 10 minuten per keer zijn. Een belangrijk criterium hierbij is, de mate van vervuiling die op de seal aanwezig is. Naar mate de vervuiling hoger is, zal de seal langer geultrasoneerd moeten worden. U zou dit kunnen doen door het reinigingstraject nog meerdere malen te herhalen. Daarnaast is het belangrijk om de juiste temperatuur te gebruiken, zodat de ultrasoon vloeistof het beste in zichzelf naar boven kan halen.

  • Met Tickopur R27 is het beste resultaat te behalen bij een temperatuur van ca. 65 graden Celsius.
  • De reinigingstijd is, zoals eerder vermeld, ca. 10 minuten per cyclus.

Vragen

Heeft u een vraag over het reinigen van mechanical seals of onze ultrasoon reinigers, neem dan gerust vrijblijvend contact met ons op. Wij helpen u uiteraard graag verder.

Vrijblijvende offerte


Geschreven door A.D. Jansen Zwolle B.V., op 13 februari 2018, in toepassingen en branche

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat u de beste ervaring op onze website krijgt.Privacy-, cookieverklaring & Disclaimer