Hoe werkt ultrasoon reinigen?

Ultrasoon reinigen: Om producten intensief te reiniging kost in veel gevallen veel tijd, energie of manuren. Met behulp van een ultrasoon reiniger is dit probleem eenvoudig op te lossen. Een ultrasoon reiniger is de oplossing voor het reinigen van complexe objecten, welke met manueel reinigen moeilijk schoon te maken zijn.

Vrijblijvende offerte aanvragen


Ultrasoon reinigen, wat is het?

De ultrasoonreiniger wordt in de medische wereld al lange tijd gebruikt, waarna de industrie snel volgde. Het is voor de reiniging wel belangrijk om de juiste ultrasoon reinigingsvloeistof te gebruiken. Bij het ultrasoon reinigen kunt u de best passende ultrasoon vloeistof kiezen door na te gaan wat het materiaal is en welke vervuiling op het object aan wezig is, welke u wilt verwijderen. Door deze informatie in te voeren in onze handig tool, kunt u altijd het beste uit u ultrasoon reiniging halen. Bekijk de mogelijkheden met onze tool.

Ultrasoon reinigen gebeurd door een ultrasoon reiniger (maakt gebruik van hoog frequente trilling) welke een implosie veroorzaakt in de ultrasoontank. Deze vacuüm bellen worden ook wel cavitatie genoemd, deze ontstaan door een druk- en trekspanning. Het ultrasoon reinigingsvloeistof weekt in het ware de verontreiniging los van uw object. De combinatie van een krachtige ultrasoon reiniger en een reinigingsvloeistof zorgt ervoor dat uw object optimaal gereinigd kan worden. Ook moeilijk te bereiken plekken worden door ultrasoon vakkundig ontdaan van de vervuiling (overal waar vloeistof komt, wordt gereinigd).


Ultrasoon reinigen en frequenties.

Zoals eerder al aangegeven maakt een ultrasoonreiniger gebruikt van een frequentie. De frequentie is bij wijze van spreken de borstel die ervoor zorgt dat uw objecten grondig gereinigd worden. Wanneer er gesproken wordt over een frequentie van 25 kHz, dan zijn de vacuüm bellen groten dan bij een 40 kHz frequentie. Dit houdt in dat er een grondige en sterke reiniging plaats vindt. Echter is het belangrijk om na te gaan of deze frequentie wel goed is voor u, want dit kan ook onnodig schade veroorzaken aan uw object(en). De Sonorex ultrasoon reinigers hebben dan ook een 35 kHz frequentie, zodat een krachtige (maar zachtere) reiniging plaats vindt.

Voordelen van het ultrasoon reinigen

  • De ultrasoon reinigingsvloeistof komt ook op plekken waar u zelf met de hand moeilijk bij komt. Ultrasoon reinigen is dus een zeer goede oplossing voor het reinigen van objecten, zoals carburateur, sieraden, brillen, printplaten en veel meer.
  • Bijna nooit onnodige beschadigingen aan uw objecten door poetsen. Schade kan alleen veroorzaakt worden door het gebruik van een verkeert ultrasoon reinigingsvloeistof.
  • Ultrasoon maakt u uw objecten veel sneller schoon dan manueel reinigen. Het manueel reinigen van kleine gaatjes kost onnodig veel tijd, waardoor ultrasoon al snel een besparing kan realiseren van 80%.

Nadelen ultrasoon reinigen

Bij ultrasoon reinigen is niet alleen de reiniging belangrijk, maar ook het voor en na traject. Zo kunt u voorwerpen met klonten vet vooraf beter laten weken of het grootste deel verwijderen. Daarnaast dient u de gereinigde objecten in veel gevallen na te spoelen onder stromend water en te drogen (bijvoorbeeld met perslucht), zodat er geen oxidatie ontstaat. Ultrasoon reinigen heeft dus niet alleen maar voordelen, maar scoort overal zeker een grote bespraing. Het ultrasoon reinigen van het ene object is natuurlijk ook niet de reiniging van de ander. Het ultrasoon reinigen, en de moelijkheid, verschilt per reiniging, waardoor u altijd waakzaam moet zijn.


Benieuwd naar de mogelijkheden voor u?

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden voor u? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. A.D. Jansen Zwolle B.V. heeft het ruimste assortiment van de Benelux. Door onze actuele voorraad kunnen we bij bestelling de machine de zelfde dag nog versturen. Ook is het mogelijk om een proefreiniging aan te vragen, welke kosteloos is na aanschaf van een ultrasoon reiniger.

Waarom A.D. Jansen Zwolle B.V.
Direct contact met producent
Ruim 30 jaar ervaring
100% tevredenheidsgarantie
Proefreiniging mogelijk

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat u de beste ervaring op onze website krijgt.Privacy-, cookieverklaring & Disclaimer