Gevonden munten schoonmaken

Gevonden munten met en ultrasoon reiniger schoonmaken is nog niets zo eenvoudig als je denkt. In de loop der jaren is er gebruik gemaakt van verschillende metaal soorten, welke allemaal om een unieke ultrasoon vloeistof vragen. Er zijn veel verschillende verontreinigen die de munten in de loop der jaren kunnen hebben aantast, denk hierbij aan: huidresten, oxidatie en andere verontreinigen. Doordat elke munt gemaakt kan zijn van een andere legering, is het mogelijk dat de ene verontreiniging alkalisch en de andere van zure aard is. Het is dus belangrijk om voor elk type munt, de juiste ultrasoon vloeistof te gebruiken.


Geschikte ultrasoon reinigers voor munten schoonmaken

Ultrasoon reinigers hebben de meest optimale werking bij het gebruik van een ultrasoon vloeistof. Maar net zo belangrijk is, de kracht en frequentie van de ultrasoon reiniger die u gaat gebruiken. Het reinigen van munten is dus van verschillende factoren afhankelijk om tot het gewenste resultaat te komen.

Alle ultrasoon reinigers die door A.D. Jansen Zwolle B.V. worden aangeboden zijn geschikt voor lastige reinigingsvraagstukken, zoals het reinigen van munten. Wanneer u niet te veel wilt uit geven aan de aanschaf van een ultrasoon reiniger, dan kun u kiezen voor het merk Emag of GeneralSonic. Een nadeel van deze ultrasoon reinigers ten opzichte van de merken Sonorex en Branson is, dat deze ultrasoon reinigers minder reinigingskracht hebben.

Wanner u toch graag een A-merk ultrasoonreiniger wenst, dan kunt u het beste kiezen voor de Sonorex RK100H/RK102H of de Branson CPX1800H/M1800H. Deze ultrasoon reinigers hebben een uitstekend ultrasoon vermogen, waarbij de Sonorex over een krachtige 35 kHz frequentie beschikt.

> Bekijk ons complete aanbod ultrasoon reinigers


Ultrasoon vloeistof voor munten schoonmaken

Het is moeilijk om te zeggen welke ultrasoon vloeistof u het beste kunt gebruik bij het schoonmaken van munten, want er kunnen verschillende ultrasoon vloeistoffen geschikt zijn. Munten kunnen een vervuiling hebben van alkalisch -, maar ook van zure aard. Nadat de vervuiling op uw munt is vastgesteld, is het van belang om te achterhalen van welke legering de munt gemaakt is/kan zijn. In de loop der jaren zijn er verschillende legeringen gebruikt voor het maken van munten, waardoor het mogelijk is dat Tickopur R33 (universeel reiniger) niet de meest ideale oplossing is.

Als blijkt dat het gewenste resultaat niet is behaald, dan kunt u de reiniging nogmaals herhalen of kiezen voor een andere ultrasoon vloeistof. Mocht ook de tweede keer niet het gewenste resultaat zichtbaar worden, dan kun je hieruit constateren dat de gebruikte vloeistof niet de juiste keuze is. Let op! zorg ervoor de ultrasoon reiniger de juiste temperatuur heeft en voor gebruik is ontgast.

> Naar Tickopur ultrasoon vloeistof


Hoe kunt u de ultrasoon vloeistoffen gebruiken

Wij hanteren bij het schoonmaken van munten vier soorten ultrasoon vloeistof, zodat we voor elke legering en vervuiling iets tot onze beschikking hebben.

  • Tickopur R30 heeft, in deze situatie, de meest optimale werking bij een temperatuur van 20-25 graden Celsius. De pH waarde is 7.0
  • Tickopur R33 heeft, in deze situatie, de meest optimale werking bij een temperatuur van 50 graden Celsius. De pH waarde is 9.9
  • Tickopur RW77 heeft, in deze situatie, de meest optimale werking bij een temperatuur van 65 graden Celsius. De pH waarde is 9.9
  • Tickopur TR3 heeft, in deze situatie, de meest optimale werking bij een temperatuur van 50 graden Celsius. De pH waarde is 3.0

Afhankelijk van de legering, kunt u als eindbehandeling kiezen voor Tickopur J80U. Deze kant-en-klare ultrasoon vloeistof mag niet direct in de ultrasoontank gedaan worden, maar in een glasbeker (indirecte reiniging). Tickopur J810U is een deoxidant, waar bij een reiniging van ca. 30 seconden volstaat.

Vraag een vrijblijvende offerte

Geschreven door A.D. Jansen Zwolle B.V., op 10 januari 2017, in toepassingen en branche

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat u de beste ervaring op onze website krijgt.Privacy-, cookieverklaring & Disclaimer