Welke vloeistof voor Airbrush nozzle reinigen ?

Omdat airbrush nozzles over het algemeen gemaakt zijn van bontmetaal (messing) kunt u gebruik maken van de ultrasoon reinigingsvloeistof Tickopur RW77. Tickopur RW77 speciaal reiniger verwijdert harsrestanten, roet, pigmenten, slijp-, polijst- en schuurafzettingen, vetten, oliën, wassen, kleursluiers, flux van metaal, glas, keramiek, kunststof, rubber, printplaten, horloges, testzeven, munten.

Pas op met lichtmetalen.

Binnen 1-5 werkdagen
Bij u (thuis) bezorgd
Gratis* proefreiniging
Alléén bij ultrasoon.com
Altijd de scherpste prijs
Direct contact met de fabrikant

Wat is het nadeel van het reinigen met Tickopur RW77?

Een nadeel van de Tickopur RW77 bij het airbrush nozzle reinigen is, dat de spuit zelf gemaakt is van aluminium en de Tickopur RW77 niet geschikt is voor gebruik met aluminium (Aluminium wordt zwart). Dit reinigingspreparaat, voor airbrush nozzle reinigen, is echter wel geschikt wanneer u alles los haalt en alleen de messing nozzles gaat reinigen.


Welke vloeistof kunt u dan beter gebruiken?

Aluminium delen van de airbrush zijn goed met Tickopur R33 te reinigen. Dit ultrasoonmiddel wordt veel toegepast in het airbrush segment. De dosering, bij airbrush nozzle reinigen, is 3-5% en wanneer we uitgaan van een 1 liter ultrasoonreiniger, dan is de verhouding als volgt 4% = 40 ml TICKOPUR R33 + 950 ml water. Daarnaast is het belangrijk dat u het ultrasoonbad ontgast voor gebruik. Afhankelijk van de grote van uw ultrasoon bad is dit ca. 10-15 minuten. TIP!: zet tijdens het ontgassen de verwarming van het ultrasoonbad vast aan (ca. 50 graden Celsius). Dit zorgt er voor dat uw ultrasoonbad tijdens het ontgassen al verwarmd wat weer opwarmtijd uitspaart.


Wanneer kunt u het beste uw Airbrush nozzle reinigen?

Een airbrush reinig je bij voorkeur zo snel mogelijk na gebruik, zodat de verf niet of zo min mogelijk kan uitharden. Wellicht nog belangrijker is het feit dat ultrasoonreiniging alleen plaats vindt op punten waar contact is met de vloeistof. Een dichte nozzle neemt lucht mee onder water en daar zal dus niet gereinigd worden. Vaak bevindt zicht dit direct onder de nozzle. Het is dus belangrijk dat de nozzle goed doorgeprikt wordt , voordat u begint met het reinigingsproces.

Polyurethaan verwijderen
Het is vaak zeer lastig om polyurethaan te verwijderen met een reinigingsoplossing op waterbasis, zoals tickopur. Voor het verwijderen vanpolyurethaan wordt vaak een koolwaterstoffen gebruikt. Er zit alleen een probleem bij het gebruik van een koolwaterstof, namelijk dat een koolwaterstof niet direct in de ultrasoontank gebruiken (brandgevaar) mag worden. Hiervoor heeft u een speciaal voor koolwaterstof ontwikkelde ultrasoon nodig, deze zijn vaak veel duurder dan de gewone ultrasoon reinigingbaden.

Maar er bestaat wel een andere mogelijkheid om met een koolwaterstof in de gewone ultrasoonreiniger te reinigen. Hiervoor kunt u een indirect reinigingsproces toepassen. Een indirect proces, voor airbrush naald reinigen, kan oplossing bieden of gelijk na het spuiten (niet laten uitharden) de delen met Tickopur R33 te reinigen. Het ultrasoonmiddel Tickopur universeel reiniger R33 heeft een optimale werking bij een dosering van 3 tot 5 % en een temperatuur tussen 50 en 55 graden Celcius, wanneer we uitgaan van een 1 liter ultrasoonbad en een 5% dosering is de verhouding als volgt: 5% = 50 ml Tickopur R33 + 950 ml kraanwater.


Keuze van de ultrasoon reiniger

Doordat het Airbrush nozzle reinigen een moeilijk proces is raden we u aan een ultrasoonbad te kiezen met voldoende ultrasoonvermogen en een 35/40 kHz frequentie.

Bekijk ons complete aanbod ultrasoon reinigers →


Direct een offerte aanvragen


Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat u de beste ervaring op onze website krijgt.Privacy-, cookieverklaring & Disclaimer