Laboratorium

Homogenisator

Bij het mengen van verschillende bestandsdelen tot een emulsie, kan een homogenisator een helpende hand bieden. Vaak worden deze homogenisatoren gebruikt in labaratoria en ziekenhuizen. Bij industriële toepassingen worden vaak zeer grote homogenisatoren gebruikt, maar in de testfase kan een homogenisator als de SONOPULS HD4000 een belangrijke rol spelen. De SONOPULS HD4000 kan tot maximaal 2 liter vloeistof mengen tot een emulsie. De voorganger van de SONOPULS HD4000 (de HD3000) was hiertoe ook in staat, maar als toevoeging hierop kan de HD4000 werken volgens een reproduceerbaar proces (BATCH).

Ultrasoonbaden

De 35 kHz ultrasoonfrequentie van de Sonorex ultrasoon reinigers is vergelijkbaar met de kleiner units van GeneralSonic. Echter hebben de Sonorex ultrasoon reinigers veel meer reinigingskracht (ultrasoon vermogen) dan goedkopere ultrasoon reinigers. Dit maakt de Sonorex dan ook een zeer geschikte voor de professionele gebruiker. Ook beschikken alle ultrasoonreinigers over een continustand en verwarming met thermostaat, deze is in te stellen van 20 °C tot 80 °C graden. De Bandelin ultrasoon reinigers voldoen aan de Medische CE normen (EW 93.42 - 93/42/EEG).

Monstervoorbereiding

De SONOSHAKE biedt een breed scala aan toepassingsmogelijkheden bij monstervoorbereiding in veel gebieden. Analyse in milieubereik en levensmiddelen bereik als ook in de medische diagnostiek. Het bad heeft een basisoppervlak van 500 mm x 300 mm, een tankdiepte van slechts 65mm en is daarmee ideaal voor het ultrasoon behandelen van monsters in laboratorium kolven. De monsters kunnen zowel met een ingestelde tijd als ook met continu ultrasoneren functie getrild worden. Een snelle ontgassing op functie Degas is eveneens mogelijk.

Pipettenreiniger

In laboratoria wordt vaak gebruikt gemaakt van pipetten, reageerbuizen en ander glaswerk voor scheikundige opstellingen. Deze producten zijn vaak van hoge kwaliteit en daarmee zeer kostbaar. De kwetsbare aard van onder andere het glaswerk maakt dat ultrasoon reinigen uitermate geschikt is, omdat het grondig, snel en met minder breukrisico schoonmaakt. SONOREX is één van de merken van het gerenommeerde bedrijf Bandelin Electronic dat gespecialiseerd is in het ontwikkelen van ultrasone apparatuur. Bandelin biedt met de SONOREX PR 140 D/DH pipettenreiniger een efficiënte professionele oplossing.

Sonocool

Ultrasoon wordt integraal toegepast in zowel pathologie- als analyse laboratoria, waar een snelle diagnose en een hoge mate van effectiviteit is vereist. De nieuwe SONOCOOL van Bandelin combineert twee processen met elkaar, te weten het versnellend effect van ultrasoon als ook het gelijktijdig koelen van het monster.

Modern medicine has developed various implants to replace missing anatomical structure or biological function: joint prostheses, internal fixation devices, vascular prostheses, cardiac pacemakers and defibrillators, dental implants, neurosurgical shunts and breast implants. New devices are improved and optimized with regard to biocompatibility and functionality.

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat u de beste ervaring op onze website krijgt.Privacy-, cookieverklaring & Disclaimer