Quantcast

Zilveren sieraden schoonmaken

Waar moet je op letten?

Het is misschien wel één van de meest herkenbare gebeurtenissen. Je hebt een leuk zilveren sieraad gekocht welke na verloop van tijd vies wordt, waarna deze in het sieradendoosje blijft liggen. Dit vinden wij erg zonde, want het schoonmaken van sieraden is helemaal niet zo moeilijk als dat je misschien vooraf zou denken. Ongeacht het materiaal zijn bijna alle sieraden eenvoudig te reinigen.

1. De oplossing

Hoe zilveren sieraden schoonmaken?

Een belangrijke eerste stap is om na te gaan waarvan jouw sieraad is gemaakt. De verschillende soorten legeringen zoals goud, nikkel en/of zilver bepalen de ultrasoon vloeistof die je kunt gebruiken. Met behulp van onderstaande tekst en/of de ultrasoon middel keuzehulp van A.D. Jansen Zwolle B.V. vindt je eenvoudig de juiste oplossing.

Wanneer je meerdere malen per dag sieraden wilt schoonmaken kun je het beste kiezen voor een ultrasone reiniger van het merk Sonorex of Branson. Deze ultrasoon reinigers zijn uitermate geschikt voor printplaat reinigen en in een werkomgeving waar het ultrasoonbad intensief wordt gebruikt. Mocht je hobbymatig of een enkele keer per week de ultrasoon reiniger gebruiken, dan is het merk GeneralSonic of Emag goed te gebruiken.

2. Deoxideren

Hoe zilver sieraden deoxideren?

Bij het verwijderen van zwarte aanslag op zilver sieraden kun je Tickopur J80U gebruiken, deze vloeistof niet verdunnen. Het wordt sterk afgeraden om Tickopur J80U direct in de ultrasoontank te gebruiken. Maar hoe kunt dit middel dan wel gebruiken? Je kunt in deze situatie gebruik maken van een gatendeksel (zie afbeelding). Hierin hang je een glasbeker, waarin je de Tickopur J80U doet. Voor een optimale werking kun je gebruik maken van een contactvloeistof (Tickopur TR3), deze vloeistof zorgt voor een goede overdragen van de ultrasoontrilling tussen tank en pot. De zilveren sieraden niet langer dan 30 seconden reinigen met de Tickopur J80U.

Let op! Ben je geen professionele goud- of zilversmid, dan kun je het beste gebruik maken van Tickopur R33 (universeel reiniger).

3. Andere aanslag verwijderen

Sieraden schoonmaken, wat heb je nodig?

Zilveren sieraden ontdoen van huidvetten
Voor het eenvoudig verwijderen van huidvetten op uw zilveren sieraden, kun je gebruik maken van Tickopur R33. De ultrasoon vloeistoffen hebben een optimale werking bij een dosering van 3 tot 5 procent. Wanneer we uitgaan van een 1 liter ultrasoon reiniger en een 5% dosering is de verhouding als volgt: 5% = 50 ml Tickopur R33 + 950 ml kraanwater.

Sieraden schoonmaken en ontdoen van polijstvet
Wanneer je polijstvet (bij productie) wilt verwijderen van jouw sieraden, dan kun je dit doen met de Tickopur RW77. Tickopur RW77 heeft een optimale werking bij een dosering van 5%, wanneer we uitgaan van een 1 liter ultrasoonbad en een 5% dosering is de verhouding als volgt: 5% = 50 ml Tickopur RW77 + 950 ml kraanwater.

4. Aandachtspunten

Waar aan te denken?

Sieraden die niet alleen uit zilver of goud bestaan zijn moeilijk te reinigen het is daarom van belang uitermate waakzaam en zorgvuldig te werk te gaan. Wanneer er iets gelijmd is op jouw sieraden, dan kan dit wellicht door het verwarmen loslaten. Wanneer jouw sieraden niet alleen bestaan uit goud en zilver, maar bijvoorbeeld ook aluminium componenten heeft, dan is het van belang dat het juiste middel gebruikt word.

Mocht het verkeerde ultrasoon middel gebruikt worden kan dit schade en verkleuring brengen aan jouw sieraad. Wanneer er op een sieraad verf aangebracht is, dan dien jij ook waakzaam te zijn. Je kunt het beste om de paar seconde kijken of er geen conflictsituaties ontstaan. Wanneer sieraden beschadigingen hebben en de zilverlaag los zit, dan is het eveneens raadzaam om het reinigingsproces goed in de gaten te houden. Het is namelijk mogelijk dat de zilverlaag eraf gaat.

Jouw sieraden ook als nieuw?

In onze keuzehulp kun je de belangrijkste facetten selecteren met betrekking tot jouw toepassing (sieraden schoonmaken).

Er is altijd een passende ultrasoon reiniger of ultrasoon middel voor jou.

Ons bedrijf

Klantbeoordeling

Beoordelingen A.D. Jansen Zwolle B.V.

Ultrasoon.com scoort een 7,9 op basis van verschillende reviews

Contact

A.D. Jansen Zwolle B.V.
Faradaystraat 21
8013 PH Zwolle
Nederland

T: +31 (0)38 4550646
E: info@ultrasoon.com

Ons volgen?

laat je verrassen

Nieuwe voorbeelden, ontwikkelingen en speciale aanbiedingen in je mailbox?

A.D. Jansen Zwolle B.V. © 2019