Quantcast

Injectoren reinigen

Wat de voordelen zijn?

Injectoren schoonmaken: waar je op moet letten en wat zijn de voordelen? Wanneer je voornemens bent om injectoren schoon te maken met behulp van een ultrasoon reiniger, dan zijn er een aantal punten waar je rekening mee moet houden. Het schoonmaken van injectoren met behulp van ultrasoon levert al snel een tijdsbesparing op, daarnaast kan een ultrasoon reiniger jouw injector veel grondiger reinigen dan jezelf met de hand kan (manueel).

1. De uitdaging

Wat is nodig bij injectoren reinigen?

Verstuivers of injectoren brengen met grote precisie brandstof in de cilinders. Met een goed afgestelde verneveling en timing zorgen zijn, in samen werking met de aanwezige zuurstof, voor een ideale verbranding. Injectoren worden zwaar belast tijdens dit traject. De injectoren worden namelijk blootgesteld aan hoge temperaturen en grote krachten, ze functioneren in moeilijke omstandigheden. Door de steeds strengere milieueisen worden de eisen die gesteld worden aan de techniek van injectoren steeds hoger.

Naar aanleiding van bovenstaande tekst is het wellicht ook makkelijker voor te stellen dat de werking van injectoren naar verloop van tijd niet meer optimaal is en vervanging of reiniging noodzakelijk is. Bij ons koop je een professionele ultrasoon reiniger en vloeistof voor de laagste prijs!

2. De oplossing

Wat heb ik nodig voor deze reiniging?

Voor het reinigen van injectoren kun je gebruik maken van een gatendeksel met glasbeker (indirecte reiniging). Het reinigen van injectoren op deze manier heeft een groot voordeel ten aanzien van het reinigen in de basistank, namelijk: in plaats van een hoeveelheid ultrasoon reinigingsvloeistof van 10% van de tank, heeft u slechts een hoeveelheid van 10% van de glasbeker nodig. Wat aanzienlijk scheelt in de aanschaf van de ultrasoon reinigingsvloeistof.

Pas op! aluminiumdelen kunnen niet gereinigd worden met dit ultrasoon reinigingsvloeistof (Tickopur TR13 – injectoren reiniger). Het aluminium zal namelijk volledig zwart kleuren.

3. Overige materialen

Kan ik altijd dezelfde vloeistof gebruiken?

Wanneer je bontmetalen delen ultrasoon wilt gaan reinigen, dan kun je gebruik maken van Tickopur RW77. Je kunt de bontmetalen delen het beste indirect reinigen door gebruik te maken van een gatendeksel met glasbeker en inzetkofje. In plaats van de gewenste dosering op een ultrasoontank van 2 liter te berekenen, kun je er ook voor kiezen om een glasbeker van 600ml te gebruiken.  Op deze manier kun je aanzienlijk besparen op de vloeistoffen die nodig zijn bij het reinigen van injectoren.

Wil je meer weten over de juiste dosering, temperatuur of gevaren? Neem dan vrijblijvend contact met ons op via +31 (0)38 455 06 46.

4. Aandachtspunten

Waar moet je rekening mee houden?

Je moet proberen te voorkomen dat vloeistoffen met elkaar in contact komen. Wanneer er toch per ongeluk vloeistof voor injectoren bij de inhoud van de tank in komt (Tickopur R33 of TR3), dan dien je deze te legen en opnieuw aan te maken. Het menging van vloeistoffen kan verkleuring van het te reinigen materiaal tot gevolg hebben.

Deze reiniging tot een succes maken?

Wil je meer weten over onze ultrasoonvloeistoffen en/of de juiste dosering?

Neem dan telefonisch contact op met een van onze deskundige medewerkers via +31 (0)38 4550646.

Ons bedrijf

Klantbeoordeling

Beoordelingen A.D. Jansen Zwolle B.V.

Djaky.com scoort een 7,9 op basis van verschillende reviews

Contact

Djaky.com
Faradaystraat 21
8013 PH Zwolle
Nederland

T: +31 (0)38 4550646
E: klantenservice@djaky.com

Ons volgen?

laat je verrassen

Nieuwe voorbeelden, ontwikkelingen en speciale aanbiedingen in je mailbox?

A.D. Jansen Zwolle B.V. © 2020