Quantcast

Fietsketting reinigen

Alles voor de fietsenmaker

Ben je op zoek naar een oplossing voor het reinigen van jouw fietsketting? Bij ultrasoon.com vindt je de beste ultrasoon reinigers voor het reinigen van jouw fietsketting. Wij nemen je graag mee door de verschillende mogelijkheden en waar je op moet letten bij het reinigen van fietskettingen. De ultrasoon reinigers voldoen allemaal aan onze standaard, waardoor je  altijd beschikt over een ultrasoon reiniger met voldoende ultrasoon vermogen, de juiste frequentie en van een betrouwbare kwaliteit.

1. Voordelen van ultrasoon reinigen

Wat voor voordelen heeft ultrasoon reinigen?

In de discussies die gaan over het reinigen van fietskettingen is een ultrasone reiniger bijna nooit onderdeel van de discussie, terwijl deze toch echt grote voordelen heeft ten opzichte van manueel reinigen.

Een ultrasone reiniger heeft misschien wel 100 voordelen ten overstaande van manueel reinigen, zoals:

  • Het risico op schade wordt geminimaliseerd, wreven kan je ketting beschadigen (krasvorming).
  • Er wordt gereinigd tot diep in de poriën.
  • Niet alleen optisch schoon! Een ultrasone reiniger komt op plekken waar jijzelf niet of nauwelijks bij komt, ook tussen de schakels wordt alle zand verwijdert.
  • Ook de tandwielen kunnen tegelijkertijd meegenomen worden, wat enorm veel tijd bespaart.

2. Aandachtspunten bij ultrasoon reinigen

Waar moet je op letten?

Het ultrasoon reinigen van je fietsketting/tandwiel heeft niet alleen voordelen. Ook al maakt een ultrasoon reiniger je fietsketting binnen 5 minuten weer mooi schoon, ook de vooraf aanwezige vet/olie is verwijdert. Het is dus belangrijk om na het ultrasoon reinigen je ketting goed in te smeren.

Een ander nadeel is dat je de ketting/fiets tandwielen na het ultrasoneren dient te spoelen onder stromend water en deze daarna geforceerd te laten drogen. Dit kun je doen door gebruik te maken van perslucht, hierdoor voorkomt u dat de ultrasoon vloeistof doorwerkt. Door niet goed te spoelen kan er oxidatie ontstaan op je tandwiel en/of fietsketting (witte aanslag).

3. De oplossing

Wat kan je helpen?

Er zijn wel 1000 verschillende manieren waarop je een fietsketting kan reinigen: met teflon, tandenborstel, wasbenzine of gewoon zeepsop.

Het gebruik van dasty in een ultrasoon reiniger wordt door de ultrasoon fabrikanten sterk afgeraden. De samenstelling van dasty, en het gebruik van een hoog frequentie trilling, staat niet beschreven. Hierdoor kan er onnodig slijtage plaatsvinden aan je fietsketting of tandwiel, of aan uw ultrasoontank. Ook is het gebruik van Tickopur R33 (ultrasoon vloeistof) vaak voordeliger, omdat deze meerdere keren te gebruiken is en een concentraat is.

4. Het resultaat

Altijd een geschikt product voor jou!

Kies altijd een ultrasoonbad met voldoende vermogen, zodat er ook daadwerkelijk gereinigd wordt. Gebruik daarbij een vloeistof die ulrasoon geschikt/ontwikkeld is, zoals Tickopur R33. Door verwarming wordt de werking van Tickopur versneld.

Direct antwoord op al je vragen – +31 38 455 06 46

Wil je liever gebeld worden door één van onze specialisten? Wij nemen vrijblijvend contact met u op!

Ons bedrijf

Klantbeoordeling

Beoordelingen A.D. Jansen Zwolle B.V.

Djaky.com scoort een 7,9 op basis van verschillende reviews

Contact

Djaky.com
Faradaystraat 21
8013 PH Zwolle
Nederland

T: +31 (0)38 4550646
E: klantenservice@djaky.com

Ons volgen?

laat je verrassen

Nieuwe voorbeelden, ontwikkelingen en speciale aanbiedingen in je mailbox?

A.D. Jansen Zwolle B.V. © 2020