Quantcast

Carburateur reinigen

Wij hebben alles wat je nodig hebt

Als je een carburateur wilt reinigen, dan is het prettig als je kunt beschikken over de kennis en accuraatheid van een ultrasoon specialist. Bij A.D. Jansen Zwolle B.V. kun je eenvoudig de meest geschikte ultrasoonreiniger kopen en bijbehorende ultrasoonvloeistof. Je vindt hier uitleg over het te voeren reinigingstraject voor de toepassing “carburateur reinigen”.

1. De uitdaging

Welke aandachtspunten zijn er?

Het is bij het reinigen van een carburateur erg belangrijk om de juiste temperatuur en dosering te gebruiken, zodat je de meeste optimale werking van de ultrasoonvloeistof benut. Het aanschaffen van een ultrasoonvloeistof kan gezien worden als een dure bijkomstigheid, maar niets is minder waar. Onze vloeistoffen zijn bijna allemaal concentraten, waardoor je deze aanmaakt met kraan- of gedemineraliseerd water.

2. De oplossing

Welke vloeistof raden wij aan?

Om de juiste ultrasoonvloeistof te kunnen kopen is het van belang om vooraf na te gaan van welk metaalsoort jouw carburateur is gemaakt (veelal een aluminiumlegering). Wanneer we uit gaan van een aluminiumlegering, dan zijn er twee ultrasoonvloeistoffen geschikt binnen ons Assortiment. De vloeistoffen die geschikt zijn, zijn Tickopur R33 en Tickopur TR3. Er zit wel degelijk een verschil tussen deze twee ultrasoonvloeistoffen voor carburateur schoonmaken.

Tickopur R33 heeft een beter vet oplossend vermogen dan de Tickopur TR3, maar Tickopur TR3 is veiliger voor uw carburateur. Daarnaast kan Tickopur TR3 ook gebruikt worden wanneer er in het verleden schade is ontstaan door het gebruik van een verkeerde ultrasoon vloeistof, maar ook voor het verwijderen van aluminium oxidatie.

3. Aandachtspunten

Waar dien je op te letten?

Je dient altijd te voorkomen dat ultrasoon vloeistoffen met elkaar in contact komen. Mocht het toch per ongeluk gebeuren dat de Tickopur RW77 (in deze situatie) bij de inhoud van de tank in komt (Tickopur R33 of TR3), dan dien je deze te legen en opnieuw aan te maken. Een gevolg van het mengen van vloeistoffen is dat er verkleuring ontstaat aan de te reinigen voorwerp (bijvoorbeeld lichtmetaal).

De volgende ultrasoonbaden hebben een 19 centimeter tankdiepte, waardoor ze carburateurs kunnen schoonmaken met een maximale hoogte van circa 12,5 cm. Het betreft hier de volgende types, namelijk: Sonorex RK1028H of DT1028H, Generalsonic GS27, Emag 280HC of D280 en de Branson IC12164012.

4. Het resultaat

Wat heb je nodig?

Je kunt gebruik maken van Tickopur RW77, wanneer je bontmetalen delen wilt gaan reinigen. Door gebruik te maken van een gatendeksel, glasbeker en inzetkorf kun je de bontmetalen delen indirect ultrasoon reinigen. Met dit accessoiresset kun je aanzienlijk besparen op het vloeistof gebruik, doordat je niet de gehele ultrasoontank maar een glasbeker van 600ml hoeft te vullen met 5% van de Tickopur.

Wanneer je meerdere malen per dag een carburateur wilt reinigen, kun je het beste kiezen voor een ultrasoonbad van het merk Sonorex of Branson. Deze ultrasoonbaden zijn uitermate geschikt voor printplaat reinigen en in een werkomgeving waar het ultrasoonbad intensief wordt gebruikt.

Mocht je hobbymatig of een enkele keer per week het ultrasoonbad gaan gebruiken, dan is een bad het merk GeneralSonic of Emag goed te gebruiken.

Direct aan de slag!

Wil je meer weten over onze ultrasoonvloeistoffen en de juiste dosering voor het schoonmaken van een carburateur?

Lees dan hieronder verder of neem telefonisch contact op met een van onze deskundige medewerkers.

Ons bedrijf

Klantbeoordeling

Beoordelingen A.D. Jansen Zwolle B.V.

Djaky.com scoort een 7,9 op basis van verschillende reviews

Contact

Djaky.com
Faradaystraat 21
8013 PH Zwolle
Nederland

T: +31 (0)38 4550646
E: klantenservice@djaky.com

Ons volgen?

laat je verrassen

Nieuwe voorbeelden, ontwikkelingen en speciale aanbiedingen in je mailbox?

A.D. Jansen Zwolle B.V. © 2020