Quantcast

Keuzestress?

Maak een weloverwogen keuze

1.Ultrasoon vermogen & Frequentie

De kracht van de reiniging wordt mede bepaald door het ultrasone vermogen en frequentie van jouw ultrasoon reiniger. Bij een lagere frequentie en een hoog vermogen heeft jouw ultrasoonreiniger des te meer reinigingskracht (grove reiniging). Wanneer we kiezen voor een reiniger met een hoge frequentie en een laag vermogen (fijne reiniging), dan heeft deze dus minder reinigingskracht (veelal gebruikt bij goedkopere merken). We spreken ook wel over een HF/L (HF-vermogen per liter).

Aanbevolen reinigers:

  1. Sonorex: 35 kHz frequentie, RVS304/316 tank, hoog vermogen, continustand en Sweep.
  2. GeneralSonic GS2, GS3 en GS4: 35 kHz en een goed vermogen.
  3. Branson: 40 kHz, continustand en een hoog ultrasoon vermogen.
  4. Overige merken.

Plus- en minpunten:

+ Hogere mate van efficiëntie.
+ Kwaliteitsreiniging.
+ Voor alle reinigen.
Waakzaamheid bij kwetsbare voorwerpen.

2. verwarmingsvermogen

Een ultrasoon met verwarming is bij veel toepassingen wenselijk. De verwarming versnelt meestal de werking van de chemie, waardoor je sneller het gewenste resultaat kunt behalen. Een ultrasoon reiniger met een lagere verwarming heeft een langere opwarmtijd, dan een ultrasoon met een hoog verwarmingsvermogen. In veel werkplaatsen is een reiniger wenselijk met een snellere opwarmtijd, omdat er ‘s morgens geen uren gewacht kan worden. Het vullen met kokend of warm water wordt afgeraden, maar eventueel is vullen met lauw water mogelijk. De meest ideale ultrasoon reiniger, bij een ultrasoon reiniger op waterbasis, heeft een werkingstemperatuur instelbaar tot 60 °C.

Aanbevolen reinigers:

1.Sonorex.
2.GeneralSonic.
3.Branson.
4.Emag.

3. Thermostaat

De nauwkeurigheid van de thermostaat, van een ultrasoon reiniger, is misschien wel één van de meest vergeten belangrijke punten. Bij veel laboratorium toepassingen is het van wezenlijk belang dat de thermostaat zeer nauwkeurig is en dus maar een minimale afwijking heeft. Bij veel industriële toepassingen ligt dit eigenlijk hetzelfde. Wanneer voor een reiniging een temperatuur is aanbevolen tussen de 50-55 °C, dan wil je voorkomen dat de temperatuur hier bovenuit komt. Bij een te hoge temperatuur, door een onnauwkeurige thermostaat, kan er verkleuring (schade) ontstaan aan jouw voorwerp.

4. Duurzaamheid

Wat de levensduur van een ultrasoonbad is kunnen we niet exact zeggen, omdat deze van vele factoren afhankelijk is. Wel kunnen we je wat criteria noemen welke een belangrijke rol spelen bij de levensduur van een ultrasoonbad.

  • Dikte, kwaliteit en materiaal waarvan de tank gemaakt is;
  • Europese merken, zoals Sonorex en Branson, hebben over het algemeen een langere levensduur en zijn geschikter voor intensief gebruik;
  • Onderhoud aan de machine, voornamelijk tank (wordt deze met regelmaat schoon gemaakt en de ultrasoon vloeistof ververst);
  • Het gebruik van een ultrasoon vloeistof i.p.v. huis, tuin- en keukenmiddeltjes;
  • Elke ultrasoontank slijt, maar een dikkere tank zorgt voor een langzamere slijtage (bij gelijk gebruik).

5.Medische richtlijn & norm

Ga je een ultrasoonbad gebruiken in een medische of dentale omgeving? Dan is het belangrijk om een ultrasoonbad te gebruiken die voldoet aan de richtlijn medische hulpmiddelen (EW 93.42 – 93/42/EEG). Binnen ons omvangrijke programma voldoen alleen de Sonorex ultrasoonbaden aan deze richtlijn en de DN-norm.

6.Kunststof versus RVS behuisde apparaten

Kunststof ultrasoonbaden zijn misschien wel de goedkoopste baden op de ultrasoonmarkt, maar er zijn ook verklaarbare criteria waardoor deze ultrasoonbaden vele malen goedkoper zijn. Heb je er bijvoorbeeld ooit wel eens aan gedacht dat ultrasoon ook warmte genereert en wat kunststof doet bij warmte? Deze zet namelijk uit. Daarnaast is het ultrasoonvermogen van kunststof baden niet te vergelijken met een RVS behuisde ultrasoon, want het vermogen van een RVS behuisde ultrasoon ligt vele malen hoger. Wij begrijpen dat voor de hobbyist de prijs een belangrijkere rol kan spelen. Om deze reden hebben we met GeneralSonic een uitstekend instapmodel met een gunstige prijs, maar met de juiste kwaliteit, want deze verschilt weer aanzienlijk van andere goedkope RVS ultrasoonbaden op de markt.

Ons bedrijf

Klantbeoordeling

Beoordelingen A.D. Jansen Zwolle B.V.

Djaky.com scoort een 7,9 op basis van verschillende reviews

Contact

Djaky.com
Faradaystraat 21
8013 PH Zwolle
Nederland

T: +31 (0)38 4550646
E: klantenservice@djaky.com

Ons volgen?

laat je verrassen

Nieuwe voorbeelden, ontwikkelingen en speciale aanbiedingen in je mailbox?

A.D. Jansen Zwolle B.V. © 2020