De meest voorkomende storingen

 • Vulstand te laag
  Alle ultrasoon reinigers dienen altijd voor tweederde gevuld te zijn. In de meeste ultrasoon reinigers wordt dit weergegeven in de tankwand door een markeringsstreep (minimale vulstand)
 • Ultrasoon kookt droog
  Voor de meeste toepassingen is een utlrasoon reiniger met verwarming wenselijk. Zowel ultrasoon (alleen ultrasoon genereerd ook warmte) als de verwarming zorgen, dat de ultrasoon vloeistof (kraanwater en een middel)verdampt. Bij een te lage vulstand en verwarming raakt de ultrasoon reiniger oververhit en ontstaat er schade aan de trilellementen en/of generator.
 • Vocht
  Een ultrasoon reiniger dient in een vochtvrije omgeving te staan. Wanneer u de ultrasoon vloeistof gaat vervangen en u heeft een ultrasoon reiniger zonder afvoer, dan is het raadzaam om erg voorzichtig te zijn. Zorg ervoor dat er geen vloeistof de ultrasoon binnen komt.
 • Intensief gebruik
  Goedkopere ultrasoon reinigers zijn over het algemeen niet geschikt voor intensief gebruik. De gelijmde tilellementen zullen loskomen van de ultrasoontank bij landurig ultrasoneren op een hoge temperatuur.
 • Geen geschikt ultrasoon middel
  Alle ultrasoon reinigers binnen het programma van A.D. Jansen Zwolle B.V. zijn geschikt vloeistoffen op waterbasis (zoals Tickopur en Stammopur). Het gebruik van een verkeerde vloeistof kan leiden tot blijvende schade aan uw tank. Wilt u toch een ander middel gebruiken, dan kunt u het beste een indirecte reinging voeren.
 • Regelmatig verversen van vloeistof
  Het is belangrijk om uw ultrasoon vloeistof met enige regelmaat te verversen en de tank schoon te maken. Na elke reinging zakt er vuiligheid naar de tankbodem en kan er voor zorgen dat uw tank sneller slijt (elke ultrasoontank slijt en raakt een keer lek). Weten hoe u toch uw ultrasoon vloeistof vaker kunt gebruiken en ervoor kan zorgen dat de tank goed blijft? Neem dan vrijblijvend contact met ons op via +31 (0)38 455 06 46.

De bovenstaande storingen vworden door de fabriekanten bestempeld als gebruikersfouten, waardoor alle recht op garantie komt te vervallen.

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat u de beste ervaring op onze website krijgt.Privacy-, cookieverklaring & Disclaimer