Contact Sonorex ultrasoon reinigingsapparaten
 A.D. Jansen Zwolle BV
Faradaystraat 21
8013 PH Zwolle
Nederland
T: ++31 (0)38 4550646


 
 

Veel gestelde vragen - Ultrasone reiniging en ultrasoon reinigers en ultrasoontechniekMeest gestelde vragen over ultrasone reiniging:

Waar worden ultrasoonreinigers gebruikt?
Ultrasoonreinigers van Sonorex worden ingezet in professionele werkomgevingen omdat ze economisch en efficiënt zijn. Sonorex machines worden o.a. veel gebruikt in de medische en dentale sector alwaar apparatuur aan zeer strenge normen moeten voldoen ( Besluit Medische Hulpmiddelen als gevolg van de Europese Richtlijn 93/42/EEG). Andere marktsegmenten waar sonorex ultrasoonreinigers worden gebruikt zijn bijvoorbeeld laboratoria, bij dierenartsen, goud- en edelsmeden, juweliers, opticiens, klokkenmakers, scheepvaart en marine, tattoo shops, piercing studio's, pedicures, schoonheidssalons, motorzaken en landbouw mechanisatiebedrijven (bijv. reiniging van carburateurs) en onderhoudswerkplaatsen . Ook bij reinigingsprocessen in de industrie zijn ultrasoonreinigers niet meer weg te denken.

Wat doen ultrasoon trillingen?
Trillingen met frequenties groter dan 18 kHz (18000 trillingen per seconde) worden ultrasoon trillingen genoemd. Als resultaat van deze trillingen ontstaan in vloeistoffen miljoenen kleine vacuüm bellen. Tijdens de hoge druk fase imploderen deze vacuüm bellen en creëren ze uiterst effectieve drukgolven. Dit proces wordt kavitatie genoemd en dat zorgt ervoor dat vuildeeltjes van te reinigen objecten worden verwijderd.

Welke frequentie is gewenst?
Lagere frequenties van ca. 20 kHz die veel worden gebruikt in laboratoria voor het breken van cellen (zoals bij de ultrasone homogenisatoren van Sonopuls ), produceren bellen met een grotere diameter en grotere drukgolven dan de hogere frequenties van ca. 35 kHz die worden gebruikt voor grondige reiniging. Naarmate de frequentie bij een reiniging hoger wordt (bijv. 50 kHz) zullen de drukgolven nog kleiner worden en zal de kavitatie werking afnemen. Om met een 50 kHz reiniger hetzelfde resultaat te krijgen als met een 35 kHz reiniger, neemt vervolgens de reinigingstijd aanzienlijk toe.

Hoe werkt een ultrasoonreiniger?
Om in vloeistoffen het ultrasone effect te bereiken zet een HF-generator de frequentie van de voeding om naar de gewenste frequentie in het ultrasoonbad. Deze frequentie wordt met behulp van electro-mechanische transducers omgezet naar mechanische trillingen.

Voordelen van ultrasone reiniging?
Ultrasone kavitatie verwijdert vuil van objecten zeer snel en grondig zelfs van moeilijk te bereiken plaatsen zoals poriën, sleuven of gaten. Ultrasone reiniging werkt in enkele minuten en overtreft andere reinigingsmethoden in efficiency. Reinigen in een ultrasoonreiniger kan er bovendien voor zorgen dat lichte beschadigingen zoals kleine krasjes kunnen verwijderen.

>> Sonorex ultrasone reinigingsbaden
>> Informatie of prijsopgave

 
   
 
 
  © Copyright A.D. Jansen Zwolle BV. All Rights Reserved.